Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bajnoki aranyat ünnepelhetnek az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. április 07. 17:00
Bajnoki aranyat ünnepelhetnek az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–Szolnok Fanatic 3-1 (1-1)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szolnok Fanatic együttesét látta vendégül április 6-án. Molnár Ágnes korosztályos csapata a bajnoki cím begyűjtéséért lépett pályára.

győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert az éllovas gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Kósa Noémi, Kelemen Klarissza (Tóth Panna), Szappanos Katalin, Futaki Fruzsina, Máté Nóra (Bukor Zoé), Nagy Katalin (Turbucz Anna), Sovány Dorina, Pribék Andrea, Hack Fanni, Árgyelán Petra és Mezei Virág. Csere: Baracsi Boglárka. Edző: Molnár Ágnes.

A fürdővárosi gárda kiütéses hazai győzelemmel hangolt a találkozóra, így annak tudatában léphetett pályára, hogy a három pont begyűjtésével behozhatatlan előnyt szerez magának a tabella élén. A bronzérmes helyén álló vendégcsapat kiváló formában, négy mérkőzéses győzelmi sorozat után érkezett a találkozóra.

A két rivális összecsapását Molnár Ágnes együttese kezdte lendületesebben, az első percektől kezdve átvette a mérkőzés irányítását. A gyulai rohamoknak csak a 14. percig tudott ellenállni a szolnoki gárda, Hack Fanni szép egyéni mozdulatsora után egy vendég védőről pattant a kapuba a labda. 1-0.

A folytatásban is a fürdővárosi támadások voltak túlsúlyban, a hazai gárda tagjai a csúszós talajon is hozni tudták gyorsaságra épített, taktikus játékukat.

A 37. percben váratlanul érkezett a szolnoki rivális egyenlítő gólja, Molnár Nikolett szabadrúgása egy hazai hiba miatt landolt a gyulai kapuban. 1-1.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második játékrészben a mezőnyjáték volt túlsúlyban, a riválisok kevés helyzetet tudtak kidolgozni a kapuk előtt. A mérkőzés hajráját azonban már felpörgette a gyulai csapat. A 66. percben Pribék Andrea kapott remek labdát, lövése ugyan kipattant, de Sovány Dorina érkezett jó ütemben, megszerezve a vezetést együttesének. 2-1.

A lendületesen focizó fürdővárosi gárda folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, ami a 73. percben, Sovány Dorina lövése után érett góllá. 3-1.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata 15. győzelmének köszönhetően behozhatatlan előnyre tett szert üldözői előtt, így a korosztályos együttes már bajnoki címet ünnepelhetett. Molnár Ágnes gárdája fantasztikus évet produkált, minden találkozóját meg tudta nyerni. A gyulai együttes gólmutatója is tiszteletet parancsoló: 139 góllal a háta mögött érkezhet az utolsó két bajnoki fordulóra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Nagyon sok munkát fektettünk az idén abba, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Mindent elmond a csapatról, hogy az eddigi összes találkozó után győztesen hagytuk el a pályát. Kiemelendő a csapategység mellett az edzésmunka és az alázat is. Az idei ellenfeleink nagyrészt olyan akadémiák voltak, amelyek a mienktől lényegesen eltérő háttérrel dolgoznak, de a csapat megmutatta, hogy szorgalmas munkával nincsen lehetetlen. Még két mérkőzés van hátra a bajnokságból, ezeken szeretnénk megőrizni veretlenségünket. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen nagy erőket mozgósítottak minden mérkőzésen. Összesen 21 játékos lépett pályára idén, mindenkiről elmondható, hogy maximálisan igyekezett tudása legjavát nyújtani. A korosztályunk előtt nagyon szép jövő előtt áll, májusban már a következő évet kezdjük építeni és kialakítani – értékelt Molnár Ágnes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)