Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Magyar Közút gépei 190 ezer munkaórát teljesítettek a téli időszakban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2021. április 02. 17:00
A Magyar Közút gépei 190 ezer munkaórát teljesítettek a téli időszakban
A 2020-21-es téli szezon átlagosan enyhébb volt a korábbi évekhez képest, viszont jóval változékonyabb és szélsőségesebb is volt az időjárás

A Magyar Közút gépei 190 ezer munkaórát teljesítettek az elmúlt téli szezonban – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A téli üzemhez kapcsolódó feladatokat 850 hóeltakarításra és síkosságmentesítésre is bevethető munkagép, valamint több mint 160 rakodógép, továbbá 3300 dolgozó végezte 12 órás váltott műszakokban.

Közleményük szerint a 2020-21-es téli szezon átlagosan enyhébb volt a korábbi évekhez képest, viszont jóval változékonyabb és szélsőségesebb is volt az időjárás. Példaként említették, hogy február elején napközben is mínusz 15-20 fokot, míg pár héttel később már plusz 15 fokot is lehetett mérni.

Ez a szeszélyes és szélsőséges időjárás elsősorban a síkosságmentesítési munkák számát növelte meg, így csaknem 140 ezer tonna útszóró sót, 6,4 millió liter kálcium-klorid oldatot és megközelítőleg 900 tonna kálcium-klorid granulátumot használtak fel a szakemberek a 32 ezer kilométeres országos közúthálózat téli üzeme során.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden év november 10. napján áll át téli üzemre, amit a jogszabályi előírások szerint legalább március 15-ig fenntart. A tavaszi időjárás nyomán a közútkezelő az elmúlt hetekben újra normál munkarendre tért vissza, így már a burkolathibák javítása és a növényzetgondozás van fókuszban a társaságnál.

Hozzátették, hogy a teljes körű felújítási munkák is elindulhattak az országos utakon, március közepe óta csaknem 90 munkaterületen, 235 kilométernyi szakaszon vonultak fel a kivitelezők.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)