Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veres Laura aranyérmes lett a felnőttbajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. március 30. 10:00
Veres Laura aranyérmes lett a felnőttbajnokságon
A Gyulai Várfürdő úszója az ötkarikás játékokat tűzte ki célul

A fővárosi Duna Aréna adott otthont a CXXIII. Országos Bajnokság küzdelmeinek március 23–27. között. A Széchy Tamás emlékének címzett viadalon a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya is képviseltette magát.

veres laura 15 évesen lépett a felnőtt mezőny élére

Fotó: facebook.com/varfurdo

Tóth András elmondta, Veres Laura a megmérettetésre egy háromhetes edzőtáborral hangolt, ahol kiváló körülmények között tudták felépíteni a felkészülést. Laura előzetesen is kiváló esélyekkel érkezett az országos versenyre, hiszen a gyulai úszó a február 16–17. között megrendezett olimpiai felkészülési versenyen már megvillantotta oroszlánkörmeit. A válogatott viadalon Késely Ajnát és Hosszú Katinkát is megelőzve ért elsőként a célba.

A budapesti Duna Arénában helyet kapó viadalon Veres Laura a 200 méteres gyorsúszás és a 800 méteres gyorsúszás mezőnyében mérettette meg magát. Tóth András tanítványa a 800-as mezőnyben is jó időt úszott, végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

A gyulai úszó ezután fő számára, a 200 méter gyorsra helyzete a hangsúlyt. Laura a pénteki előfutamban a legjobb idővel (1:59,14) kvalifikálta magát a másnapi fináléba. A fiatal versenyző mellett Fábián Fanni, Késely Ajna, Hosszú KatinkaVerrasztó Evelyn jutott a döntőbe.

A fináléban a mindössze 15 éves gyulai versenyző már az első 100 méter után az élen haladt, a második száz végére pedig egy testhossznyira növelte előnyét. A fürdővárosi úszó 1:59,60-as idővel csapott a célba, megelőzve Verrasztó Evelynt, Fábián Fannit, valamint az ötödik helyen célba érő Hosszú Katinkát is.

Fotó: Derencsényi István

Tóth András elmondta, tanítványa okos és taktikus úszást mutatott be a döntőben. Mint mondta, Laura tudatosan építette fel a futamot, az elején nem engedte elúszni a többszörös olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, így a második 100-ra már előnyben fordulhatott.

– Nagyon boldog vagyok a magyar bajnoki cím miatt. Jó előjelekkel vártuk a döntőt, hiszen már az előfutamban is kettő perc alatt sikerült úsznom. Késely Ajna a döntő előtt visszalépett, ez kicsit megkönnyítette ugyan a dolgomat, de Hosszú Katinka legyőzése mindenképpen növeli a győzelem értékét – mondta el lapunknak Veres Laura.

Az immár magyar bajnok úszó nem pihenhet sokáig, hiszen áprilisi végén egy kéthetes külföldi edzőtáborba utazik, ahol a válogatott nagy neveivel készülhet együtt. Veres Laurára a későbbiekben egy nagy sorozat vár, hiszen a budapesti felnőtt-Európa-bajnokság és hazai bajnokságok után a fő cél a tokiói ötkarikás játékok 4x200-as gyorsváltójának tagjaként a medencébe ugrani.

Tóth András vezetőedző kiemelte, a mostani siker is több ember munkájának köszönhető.

– Ezúton szeretném megköszönni Juhász Jácint szárazföldi edzéseken nyújtott segítségét, Kiss Tamásnénak a Gyulai Úszókért Alapítványnál végzett munkáját, Kun Miklós szakosztályvezetői és ügyvezetői segítségét, valamint a gyulai önkormányzat támogatását – fejtette ki.

Fotó: Derencsényi István

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)