Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több üzlettípus nyitvatartását kezdeményezi a NAK és a MAGOSZ

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. március 05. 08:58
Több üzlettípus nyitvatartását kezdeményezi a NAK és a MAGOSZ
A tavaszi mezőgazdasági munkák zavartalan elvégzése érdekében fordulnak a kormányhoz

Több üzlettípus nyitvatartását kezdeményezi a halaszthatatlan tavaszi mezőgazdasági munkák zavartalan elvégzése és a lakosság hazai élelmiszerrel való biztonságos ellátása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).

Kulcsár László, a NAK Békés megyei elnöke lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta: a kamara és a szövetség a kormányhoz fordul annak érdekében, hogy a tegnap bejelentett járványügyi intézkedés alól mentesüljenek a mezőgazdaság és az élelmiszeripar zavartalan működéséhez szükséges üzletek.

Indítványozzák, hogy ne zárjanak be március 8-tól március 22-ig a gazdaboltok, a vetőmagot, műtrágyát, növényvédő szert forgalmazó kis- és nagykereskedelmi egységek, a mezőgazdasági gépet, alkatrészt és berendezést árusító, valamint ezek javítását végző üzletek, a vetőmag-felügyeletet, -vizsgálatot, -tanúsítást, -fémzárolás folytató egységek, a takarmányt, állateledelt forgalmazó üzletek, az állatgyógyszertárak, az állategészségügyi ellátást folytató laboratóriumok, illetve a termelői piacok.  

Ugyancsak kezdeményezik a dísznövényt árusító üzletek, virágboltok nyitvatartását, hogy a nőnapra termesztett növényeket értékesíteni tudják a dísznövénykertészek – olvasható a közleményben. (A kormány utóbbiról már döntött – A szerk.)

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)