Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy közel 250 éves kötet került vissza a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. február 09. 13:30
Egy közel 250 éves kötet került vissza a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba
A könyvben Magyarországról szóló írásokat gyűjtötték össze

pataki mihály és dézsi jános

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Egy csaknem 250 éves kötet került vissza a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba február 9-én. A könyvet egy bolhapiacon vásárolta egykori tulajdonosa, később találta meg benne a városi könyvtár pecsétjét.

Dézsi János, a bibliotéka igazgatója elmondta, Pataki Mihály telefonon kereste fel őket azzal, hogy a birtokában van egy 1770-es évekből származó kötet, amely a Scriptores rerum Hungaricarum címet viseli, és megtalálható benne a városi könyvtár bélyegzője, ezért szeretné azt visszaadni az intézménynek.

A könyvben Magyarországról szóló írásokat gyűjtöttek össze. A könyvtár igazgatója elmondta, hogy több ilyen című kötet is megjelent abban az időben, így meg kell vizsgálniuk, hogy pontosan kinek a nevéhez köthető a szerkesztés.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, annak is utánajárnak, hogy a könyv volt-e Mogyoróssy János tulajdonában. Erre eddig nem találtak bizonyítékot, hiszen a könyvben nem szerepel az aláírása, a kötet kora miatt azonban nem kizárt, hogy egykor az ő gyűjteményének a darabja volt.

Pataki Mihálytól megtudtuk, hogy másfél-két évvel ezelőtt vásárolta a könyvet egy bolhapiacon, majd amikor nemrég tüzetesebben átlapozta, felfedezte benne a városi bibliotéka pecsétjét. Egyértelmű volt számára, hogy visszaszolgáltatja azt az intézménynek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)