Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Életveszélyes manővereket hajtanak végre az autósok az M44-es autóúton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. február 02. 15:00
Életveszélyes manővereket hajtanak végre az autósok az M44-es autóúton
Megdöbbentő felvételeket rögzített a Magyar Közút kamerája az M44-es autóútra vezető turbókörforgalomnál

Megdöbbentő felvételeket rögzített az elmúlt hetekben a Magyar Közút kamerája az M44-es autóútra vezető új békéscsabai turbókörforgalomnál. Az autósok, megijedve attól, hogy az M44-es autóútra hajtanak fel, visszatolatnak, vagy a forgalommal szembe fordulnak.

A cég lapunkhoz eljuttatott közleményében aláhúzza: a megfelelő forgalmi sávra burkolati jelek és jelzőtáblák figyelmeztetik az autósokat a csomópont előtt.

Hozzáteszik: a turbókörforgalomban az egymással párhuzamosan haladó sávokat át nem járható, de a vízelvezetést lehetővé tevő elemekkel, az útfelületből kiemelkedő gömbsüvegsorral választották el egymástól. A körpályán a forgalmi sávok fizikai elválasztása csak ott szakad meg, ahol keresztező járművek lépnek be a csomópontba.

Aki a külső sávba sorol be, az az új M44-es autóútra tud csak felhajtani, míg a másik sávból az M44-esen túl ki lehet hajtani a 44-es és a 47-es főútra is – hívják fel a figyelmet.

A balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében a Magyar Közút szakemberei arra kérik a közlekedőket, hogy ne tolassanak vissza, ne álljanak meg és ne forduljanak vissza.

A közleményben rámutatnak: az útszakasz egyelőre díjmentesen használható, és a körforgalomtól csupán négy kilométerre van a legközelebbi csomópont, ahol biztonságosan le lehet hajtani, és vissza lehet térni a turbókörforgalomhoz.

Jelezték: a következő hetekben újabb burkolati jelekkel és táblákkal hívják fel a figyelmet csomóponti ágakra, és az autóút legközelebbi lehajtójánál is külön táblát tesznek ki.

A Magyar Közút NZrt. videója itt tekinthető meg. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)