Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb munkaterületre becsapódó autót rögzített a Magyar Közút kamerája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. január 29. 14:00
Újabb munkaterületre becsapódó autót rögzített a Magyar Közút kamerája
A terület előtt két helyen is jelezték a terelést

Újabb autó csapódott be egy autó január 28-án Tatabánya térségében, a balesetet rögzítették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kamerái – olvasható a cég közleményében.

Mint írták, szakembereik az elválasztósávban dolgoztak, ütközési energiaelnyelő modul fedezetében. A munkaterület előtt két helyen is jelezték a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben, az energiaelnyelővel felszerelt teherautón ráadásul fénytechnika is figyelmeztette az autósokat. Emellett két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is felhívták a figyelmet a munkavégzésre.

„Sajnálatos módon mindezek ellenére egy autós belehajtott a munkaterületen dolgozó kollégáinkat védő teherautóba. Az energiaelnyelő viszont ellátta funkcióját, így szerencsére nem történt személyi sérülés.” – írták.

Kiemelték: az ilyen esetek miatt indították el néhány éve a „Biztonságunk az Ön kezében van” elnevezésű kampányt, ugyanis 2000 óta a Közút tizenhét dolgozója hunyt el munkavégzés közben a figyelmetlen autósok miatt, a gyorsforgalmi utakon pedig hetente történik hasonló baleset.

A csütörtöki balesetről készült felvétel megtekinthető a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Instagram-oldalán.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)