Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Terepszemléztek a Kövizig munkatársai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. január 27. 15:00
Terepszemléztek a Kövizig munkatársai
A szakemberek a Fehér- és a Fekete-Körösön is ellenőrizték a mederoldalakat

Terepszemlén a kövizig munkatársai 

Fotó: Kövizig

Folyamos bejárást, vagyis terepszemlét tartottak a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) árvízvédelmi és folyószabályozási osztályának munkatársai a Fehér- és a Fekete-Körös mentén. A részletekről Pozsárné Kaczkó Zitát, az igazgatóság PR-menedzserét kérdeztük. 

– Ez fontos feladat ebben az időszakban – kezdte Kaczkó Zita. – Jelenleg épp nincs duzzasztás, a folyók vízszintje alacsony. Kollégáink ilyenkor tudják megnézni a mederoldalakat, ellenőrzik, hogy nincs-e bármiféle probléma, leszakadt mederoldal, vagy más egyéb, ami miatt intézkedni kellene – magyarázta. 

Mint megtudtuk, az alacsony vízállás kizárja a csónakos közlekedés lehetőségét, így gyalog indultak terepszemlére a szakemberek. A jelenlegi helyzet arra is lehetőséget nyújtott, hogy olyan folyószabályozási műveket is szemrevételezzenek, amelyek más időszakokban víz alatt állnak. A szemle során a hajózási jelzéseket is ellenőrizték, illetve felmérték a hajózást zavaró bedőlt, becsúszott fák mennyiségét és helyzetét.

Kaczkó Zita elmondta: a bejárás három ütemben zajlott. Az első napon a Fehér-Körös bal partját, a második napon a Fekete-Körös felső szakaszát (Anttól indulva a sitkai zsilipekig), a harmadik napon pedig a Fekete-Körös alsó szakaszát (a sitkai zsilipektől az összefolyásig) járták be.

 

 

Fotó: Kövizig 

Az igazgatóság PR-menedzserétől azt is megtudtuk, hogy jelen állás szerint nincsenek nagy gondok a megvizsgált szakaszokon.

A bejárás első napján a környezettudatosság is fontos szerepet kapott: a Kövizig munkatársának Lady nevű labradorja a hullámtérben eldobált PET-palackokat gyűjtögette szorgosan.

A terepszemléről készült rövidfilmet a Kövizig YouTube-csatornáján lehet megnézni.

 

 

Fotó: Kövizig

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)