Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rangadót nyertek az Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. január 26. 11:00
Rangadót nyertek az Amazonok
Gyulai Amazonok–Szent Mihály FC Szeged 5-3 (1-0)

A Csongrád megyei U19-es futsalbajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szent Mihály FC Szeged együttesét látta vendégül január 24-én. A Molnár Ágnes vezette gárda a bajnokság egyik nagy riválisával nézett szembe a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

presztízsgyőzelemmel robog tovább a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A hazai gárda a tabella első helyéről várta ellenfelét, míg a szegediek a bajnokság bronzérmes helyéről érkeztek a találkozóra. Mindkét együttes veretlenül vívta meg eddigi mérkőzéseit, így kiváló csatára volt kilátás.

A fürdővárosi együttes szinte azonnal kezébe vette az irányítást, a 2. percben pedig meg is szerezte a vezető találatot. Paál Dalma gólja után kiegyenlítettebbé vált a derbi, mindkét csapat veszélyes támadásokat vezetett ellenfele kapujára.

A második félidőt is villámrajttal kezdték a gyulaiak, a sípszó után két perccel Lovas Laura labdája talált utat a szegedi kapuba (2-0).

A vendégcsapat nem adta könnyen győzelemért járó pontokat, a 22. percben szépített az eredményen, a 23. percben pedig ki is egyenlítette a találkozó állását (2-2).

Az ismét nyílttá váló találkozó 26. percében Lovas Laura szerezte meg ismét a vezetést csapatának, ám egy perccel később újra döntetlenre mentették a találkozót a vendégek (3-3).

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az utolsó tíz percben már kijött a két csapat közötti erőnlétbeli különbség, a végjátékban abszolút a gyulai csapat dominált. Molnár Ágnes gárdája ismét sebességet váltott, Hack Fanni és Lovas Laura révén beállította az 5-3-as végeredményt.

A Gyulai Amazonok csapata győzelmével továbbra is magabiztosan őrzi a tabella első helyét. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban az ezüstérmes helyen álló Székkutas TC együttesének otthonában lép pályára.

– A mai mérkőzésen egyértelmű célunk volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. A csapatban ezúttal többen jó egyéni teljesítményt nyújtottak, emellett a csapatjáték is a helyén volt. A második félidőben volt egy ötperces rövidzárlatunk, amelyet rögtön három góllal büntetett a szegedi gárda. Ebből tanulnunk kell a jövőben, hiszen nem engedhetjük ki a kezünkből a mérkőzést figyelmetlenség miatt. A lányok ismét nagyot küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye – értékelt Molnár Ágnes.

Gólok: Lovas Laura 3, Hack Fanni és Paál Dalma.

GYULAI HÍRLAP • 2021. január 26. 11:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)