Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint ötven százalékkal esett vissza a Gyulai Várfürdő látogatószáma tavaly

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. január 27. 13:00
Több mint ötven százalékkal esett vissza a Gyulai Várfürdő látogatószáma tavaly
A 2020-as évre ötvenszázalékos bevételkiesést prognosztizálnak

Rendhagyó évet tudhatunk magunk mögött, hiszen a koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg az élet minden területét, különösképpen igaz ez a turizmusra. A pandémia a Gyulai Várfürdő forgalmára is hatással volt, a 2020-as év részleteiről Kun Miklós ügyvezetőt kérdeztük.

 

Fotó: Gyulai Várfürdő

Kun Miklós elmondta, a 2020-as év első két hónapja nagyon erős volt, azt gondolták, hogy felívelő szakaszban van a gyulai turizmus, a koronavírus-járvány miatt azonban március 18-án fel kellett függeszteniük a működésüket. Ezt követően két lépcsőben valósították meg az újraindulást.

– Májusban szigorú üzemeltetési szabályok mellett, részleges szolgáltatási körrel tudtunk megnyitni. Ez azt jelentette, hogy a kültéri vízfelületű medencéket tudtuk használni, szigorú higiéniás követelmények betartásával. A teljes szolgáltatási palettával június 24-től tudtunk működni.

Az ügyvezető kiemelte: a Gyulai Várfürdő látogatószáma radikálisan, ötvenöt százalékkal visszaesett tavaly, amely a 2019-es, közel 630 ezres számhoz képest rendkívül alacsony.

Mint mondta, pénzügyi szempontból még nem zárták le a 2020-as évet, de ötvenszázalékos bevételkiesést prognosztizálnak, ami azt jelenti, hogy nagyjából 750 millió forint körül alakul az árbevétel, ez pedig közel 700 millió forintos bevételkiesést jelent.

 

Kun Miklós 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hangsúlyozta: tavaly több mint 300 millió forintos adózott eredménye volt a fürdőnek, idén pedig ugyanekkora összegű veszteséget vetítenek elő az év végére.

Kun Miklós aláhúzta: az élet a kényszerű leállások alatt sem állt meg a Gyulai Várfürdőben, a parkgondozási és karbantartási munkákba az összes dolgozót bevonták, valamint belekezdtek a versenyuszoda TOP-os pályázatból megvalósuló energetikai korszerűsítésébe.

Ezenkívül lebontottak olyan épületrészeket, amelyeket már nem hasznosítottak, ezzel pedig több mint 300 négyzetméter zöldfelületet „adtak vissza” a fürdőnek. Elmondta azt is, hogy lebontották és kicserélték a dögönyözős medence árnyékoló elemét, valamint nekiláttak a jelenlegi arculat újratervezésének is, amit szintén pályázati forrásból valósítanak meg.

– Idén a túlélés a legfontosabb, el kell jutnunk nyárig, hogy elinduljon újra a vendégforgalom – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette, hogy az igazi feladat idén a Magyar Turisztikai Ügynökség 3,2 milliárd forintos támogatásából megvalósuló projekt előkészítése lesz, hogy 2022-ben nekiláthassanak a konkrét kivitelezésnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)