Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Havazás miatt elsőfokú veszélyjelzést adtak ki Békés megyére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. január 14. 09:23
Havazás miatt elsőfokú veszélyjelzést adtak ki Békés megyére
Öt centiméter meghaladó hó hullhat 12 óra alatt

Széllökés, ónos eső és havazás miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést több megyére ma hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat. Békés megyében havazás miatt elsőfokú veszélyjelzés van érvényben. „12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat” – írja a met.hu.

 

Forrás: met.hu

CSAPADÉK

Reggelig a délnyugati határvidéken átmeneti gyenge (néhány tized mm-nyi) ónos esőre van esély. Napközben egyre kevesebb helyen valószínű havazás, egyre inkább a záporos jellegű csapadéktevékenység lesz a jellemző. A havazásokból, hózáporokból általában lepel – 5 cm-nyi friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból (erre nagyobb esély a keleti, északkeleti vidékeken van). A hózáporokat a Dunántúlon akár dörgés is kísérheti.

SZÉL

Ma napközben főleg a középső vidékeken és a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 70–75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/h-t is. A szél elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat is hordhatja átmenetileg – írja a met.hu.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)