Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A felnőttbajnokságban is letették névjegyüket a fiatal gyulai úszók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. december 15. 14:00
A felnőttbajnokságban is letették névjegyüket a fiatal gyulai úszók
Veres Laura ezüstöt, Mácsok Fruzsina bronzérmet úszott a kaposvári seregszemlén

A kaposvári Dr. Csik Ferenc Versenyuszoda adott otthont a CXXII. Országos Bajnokság küzdelmeinek december 8–12. között. A Széchy Tamás emlékének címzett viadalon a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya is képviseltette magát.

juhász jácint, mácsok fruzsina, veres laura és tóth andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A hazai mezőny legjobbjait is felvonultató mezőnyben a gyulai színeket Veres Laura és Mácsok Fruzsina képviselte. A gyulai klub versenyzői nem mindennapi felkészülés után érkeztek a rangos viadalra, hiszen a versenyuszoda felújítása miatt a 25-ös medencében, rövid idő alatt kellett ismét formába lendülniük. Tóth András vezetőedző tanítványai remek formában állhattak rajtkőre, így már rögtön az első döntőkben letették névjegyüket. Mácsok Fruzsina 200 méter vegyesen az előkelő 4. helyen végzett, Veres Laura pedig 400 méter gyorson az 5. helyen csapott a célba. A gyulai kettős a harmadik napon is folytatta a sikeres szereplést, Mácsok Fruzsina 200 méter mellen bronzérmes helyen ért célba, Veres Laura pedig 100 méter gyorson ért el 4. helyezést.

A magyar bajnokság zárónapján Veres Laura 200 méter gyorson új egyéni csúccsal az A döntő ezüstérmes pozíciójába úszta magát, Mácsok Fruzsina pedig az 50 méter mell B döntőjében egy 5. helyet és 50 méter háton egy 19. helyet ért el.

 

veres laura

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tóth András vezetőedző elmondta, nagyon elégedett a versenyzőivel, mindketten várakozáson felül teljesítettek.

– Fiatalkoruk ellenére mindketten remekül megállták a helyüket a felnőttmezőnyben. Mácsok Fruzsina ifjúsági versenyzőként tette le névjegyét a felnőttek között, Veres Laura ezüstérme pedig sporttörténelmi tett volt, hiszen Kovács Kornélia óta nem tudott senki hosszú pályán ezüstérmet úszni a felnőttek között.

Mácsok Fruzsina kiemelte, nagyon örül ennek az eredménynek, hiszen utolsó éves ifjúsági versenyzőként jövőre már a felnőttek között kell bizonyítania. A most megszerzett bronzéremmel kiválóan sikerült a bemutatkozás.

A serdülőkorú Veres Laura hozzátette, a 2021-es olimpiára is készülve megfordított versenymenettel kellett számolniuk. Délelőtt rendezték meg a döntőket, délután pedig a másnapi finálék előfutamait úszták le a résztvevők. Mint mondta, kiválóan érezte magát a vízben, így minden versenyszámában javítani tudott időeredményén.

 

mácsok fruzsina

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai vezetőedző hozzátette, a jövőre egy belföldi edzőtábor várja a versenyzőket, majd Veres Laura ismét a válogatottal készülhet Madeirán. A fő cél a márciusi felnőttbajnokság lesz a versenyzők számára, amely több nagy esemény válogatója is lesz egyben.

Eredmények: Veres Laura 200 méter gyors 2. hely 2'01'11, 100 méter gyors 4. hely 56'78, 400 méter gyors 5. hely 4'20'62, 50 méter gyors 10. hely 26'61. Mácsok Fruzsina 200 méter mell 3. hely 2'35'43, 200 méter vegyes 4. hely 2'21'33, 100 méter mell 7. hely 1'12'93, 50 méter mell 13. hely 34'17 és 50 méter hát 19. hely 31'35.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)