Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jövőre ismét bővül az online intézhető ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. december 11. 17:00
Jövőre ismét bővül az online intézhető ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál
Online nyomtatványok fogják segíteni az adóügyek intézését

2021-ben ismét bővül az online intézhető ügyek köre – hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mint írták, az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson (ONYA) belül újabb online nyomtatványok segítik, hogy az ügyfelek külön program telepítése nélkül, bárhol, kényelmesen, akár mobiltelefonon is intézhessék adózással kapcsolatos ügyeiket.

Kiemelték: 2021 elejétől már a háztartási munkával kapcsolatos bejelentések is teljesíthetők online formában. A nullás bevallás kiváltására szolgáló nyilatkozat (NY) beküldése a webes felületen még egyszerűbbé válik. Az egyre népszerűbb kisvállalati adózás megkönnyítésére a kiva-bevallás (21KIVA) szintén elérhető lesz az ONYA felületén, és a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallására szolgáló nyomtatvány (21TFEJLH) esetében is csupán néhány adat kitöltésével benyújtható lesz a bevallás.

Az ONYA 24 órás szolgáltatást kínál, és használatához kizárólag ügyfélkapu-regisztrációra van szükség. A felületen bárki elérheti a NAV-nál nyilvántartott aktuális adatait, amelyeket szükség esetén módosíthat, törölhet, további adatokkal kiegészíthet. Az azonosító adatok a bevallási nyomtatványokon is automatikusan megjelennek, ami gyorsítja és megkönnyíti kitöltésüket.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)