Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átszervezik a betegutakat, és további járványmegelőző intézkedéseket hoznak a Békés Megyei Központi Kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. október 30. 09:40
Átszervezik a betegutakat, és további járványmegelőző intézkedéseket hoznak a Békés Megyei Központi Kórházban
Egyes szabályozások már ma érvénybe lépnek

A koronavírus-járvány miatt átszervezik a betegutakat, valamint további járványmegelőző intézkedéseket hoznak a Békés Megyei Központi Kórházban – tájékoztatta lapunkat közleményében az intézmény.

Mint írták, a betegútváltozások az általános sebészeti, baleseti sebészeti, érsebészeti, idegsebészeti, urológiai, fog- és szájsebészeti osztályokat érinti Gyulán, a fül-orr-gégészeti, neurológiai, valamint az egynapos szemészeti osztályokat érinti Békéscsabán.

Az érintett gyulai osztályok az elkövetkező napokban a békéscsabai dr. Réthy Pál tagkórházba költöznek át. Az átmeneti időszakban a fenti szakterületeken azon betegek felvételére, akik sürgősségi ellátás miatt kórházi felvételt igényelnek, október 30-tól már a dr. Réthy Pál tagkórházban (Békéscsaba, Gyulai út 18.) kerül sor – olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták: az osztályok átszervezése után az előre tervezett, magas kockázattal járó beavatkozások – műtétek, endoszkópos vizsgálatok, altatással járó esetek – elvégzésére csak öt napnál nem régebbi PCR-teszt birtokában kerülhet sor, a beavatkozásokat pedig a békéscsabai kórházban végzik el.

„Az intézkedésre a betegeink és dolgozóink biztonsága érdekében van szükség” – írták.

„Az átmeneti időszak, illetve az új szabályok szükségessé tehetik a műtéti előjegyzési időpontok módosítását. Ezekben az esetekben a kezelőorvos minden beteget személyre szólóan tájékoztat teendőiről. Az új betegek esetében a beavatkozásokra történő előjegyzések alkalmával szintén a kezelőorvos nyújt tájékoztatást a teszt elvégzésének módjáról, időpontjáról és helyéről, a tervezett beavatkozás várható ütemezéséről. A vizsgálati anyag levételekor a beteg kézhez kap egy tájékoztatót, amelyben a teszt elvégzése és a beavatkozás időpontja közötti időszak alatt betartandó szabályok, utasítások, életmódi ajánlások szerepelnek” – tették hozzá.

A közleményben leírták továbbá, hogy a békéscsabai fül-orr-gégészeti osztály és a neurológiai osztály, az azonos társosztályokkal együtt, a Pándy Kálmán tagkórházban működik tovább átmenetileg, az osztályok költöztetése előreláthatólag november 2-ig megvalósul.

A gyulai érsebészeti osztály a mai napon költözik át Békéscsabára, az urológiai, idegsebészeti, fog- és szájsebészeti osztály november 2-án foglalja el a békéscsabai fül-orr-gégészeti és neurológiai osztály helyét. Az általános sebészet november 3-tól a békéscsabai sebészeti osztályon működik tovább, a baleseti sebészet pedig november 5-től működik tovább a szomszédos városban, ettől az időponttól a sürgősségi baleseti sebészeti ellátás is a dr. Réthy Pál tagkórházban lesz elérhető.

„A járványhelyzetre való tekintettel meghozott szükségszerű intézkedések a lakosság érdekeit, egészségmegőrzését szolgálják, ezúton is kérem türelmüket és megértésüket” – írták a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)