Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult az élet a gyulai inkubátorházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. október 21. 14:20
Elindult az élet a gyulai inkubátorházban
Megkezdték a Béke sugárút 14–16. szám alatt található hentesbolt üzemeltetését

Képünkön (balról jobbra): Alt Norbert, Görgényi ERnő és Veres András  

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Megkezdte a Béke sugárút 14–16. szám alatt található hentesbolt üzemeltetését a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra, ezzel elindult az élet az inkubátorházban – fogalmazott Görgényi Ernő polgármester október 21-én a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A városvezető emlékeztetett: a Béke sugárúti épületet – ahol a hentesüzlet is található – a gyulai önkormányzat 236 millió 859 ezer forint uniós pályázati forrásból újította fel, és alakította át inkubátorházzá. Az ott található irodákat kezdő vállalkozások bérelhetik ki.

Elmondta: az épületben található húsboltot, amely egykor a gyulai kolbásznak világhírnevet szerző Stéberl András hentesmesteré volt, az önkormányzat pályázaton kívül, 5,7 millió forint saját forrásból tette rendbe. Hozzátette: az üzlethelyiség bérbeadására márciusban nyilvános pályázatot hirdettek, amelyre június közepéig egy vállalkozó, Veres András jelentkezett.

Kiemelte: a bérleti jogot elnyert Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra havonta több mint százezer forinttal többet fizet, mint a korábbi bérlő, ez évente több mint 1,2 millió forint pluszbevételt jelent a városnak. Hozzátette: a beruházás három éven belül megtérül az önkormányzatnak.

Alt Norbert alpolgármester emlékeztetett: az üzlethelyiség, amelyben mindig is húsipari vállalkozás működött, sokáig üresen állt. Arról is beszélt, hogy húsipari szereplők a nyersanyagbeszerzés és az értékesítés terén is nehéz helyzetbe kerültek, ezért értékelni kell, hogy akadt olyan pályázó, aki bele mert vágni egy ilyen jellegű vállalkozásba. Hangsúlyozta: a vállalkozó maga is több millió forintot fordított az üzletre.

Veres András leszögezte: nyilvános pályázat keretében volt, törvényes úton nyerte el a bérleti jogot. „Nem feketéztünk, nem gazemberkedtünk, nem beszéltünk össze, normális, törvényes keretek között béreltem ki, üzemeltetem és működtetem az üzletet” – fogalmazott.

Görgényi Ernő kérdésünkre elmondta: már vannak olyan bérlők, akik beköltöztek az inkubátorház irodahelyiségeibe, és több pályázat áll elbírálás alatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)