Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Boszorkányos bátorságpróbára várnak a kastély pincéjébe

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. október 14. 15:00
Boszorkányos bátorságpróbára várnak a kastély pincéjébe
Programajánló

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében bátorságpróbára várják az érdeklődőket az Almásy-kastély pincéjébe

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

Világóra

Október 16-án, pénteken 16 órától a Debrecen Dixieland Jazz Banda ad ingyenes koncertet a Világóránál a Térzene program keretében. Eső esetén a programot az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartják meg. Az együttes repertoárjában a népszerű dixielandörökzöldek és a saját szerzemények mellett a zenei stílusba átültetett dalok is szerepelnek.

Erkel Ferenc Művelődési Központ

Október 17-én, szombaton 11 órától a művelődési központ lesz a helyszíne a Kicsi Gesztenye Klub Olly és a Fogorvos című előadásának. A Minimax kilenc európai országban futó ismeretterjesztő zenés mesejátékának egyfelvonásos színpadi show-jára 4490, 3990, 3490 és 2990 forintért válthatók jegyek.

Gyulai Várszínház

Október 19-én, hétfőn 19 órától Irodalmi jelenetek a jelen gyulai irodalmából címmel tart ingyenes irodalmi estet a Gyulai Művészklub a Gyulai Várszínház Kamaratermében. A rendezvényen előadást tart Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka főszerkesztője, Fodor György kritikus, tanár és Dávid Péter költő, tanár. Emellett zenés, képes versreflexiók hallhatók és láthatók Kéri Lászlótól; megzenésített kortárs gyulai költeményeket ad elő Kóra Katalin Bianka, Medve Dániel, Galambos Krisztián; és kortárs gyulai költemények hallhatók Nagy Anett, Baranyai Tamás, Berndt Richárd tolmácsolásában. Az esten helyi kötődésű kortárs költőkkel és írókkal is találkozni lehet, jelen lesz Balássy Fanni, Haász János, Kiss Ottó, Kiss László és Nagy-Laczkó Balázs. A beszélgetést Boldog István Dávid gyulai vloger moderálja.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

November 11-ig a gyulai várban, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban, az Erkel Ferenc Emlékházban és a Ladics-házban várják programokkal az érdeklődőket a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. Október 17-én, szombaton 10.30-tól a Ladics-házat fedezhetik fel az eddiginél részletesebben az érdeklődők. A tárlatvezetésen többek között kiderül, hogyan nézett ki egy vidéki polgárház modern fürdőszobája a 19. század végén, és hogy mit tároltak a polgárház hűvös kamrájában. A teljes árú jegyek 800 forintba, a kedvezményes belépők 400 forintba kerülnek. Október 23-án, pénteken és 24-én, szombaton 19 órától Lábra kelt tárgyak címmel tartanak játékos, zseblámpás tárlatvezetést az Erkel-emlékházban. A programra az emlekhaz@gyulakult.hu oldalon kell előzetesen regisztrálni, a jegyek 600 forintba kerülnek. Október 27. és 31. között régimódi játékokat lehet kipróbálni az Almásy-kastély parkjában. A részvétel ingyenes. Október 31. és november 8. között 16 és 17 órától „boszorkányos” bátorságpróbán vehetnek részt az érdeklődők a kastély pincéjében. A programot 16 éven felülieknek ajánlják. A részvételi díj 800 forint.

Almásy-kastély

Október 17-én, szombaton 16 órától az első magyarországi kastélybeli színi előadásról és az azt népszerűvé tévő Mária Teréziáról tartanak előadást. A garantált programon kastélybelépővel lehet részt venni. Október 17-én, szombaton 18.30-tól A kastély gyertyafényben című új garantált programon lehet részt venni. Az egyedi hangulatú épületbejárást követően rövid előadáson vehetnek részt az érdeklődők, majd gyulai termékeket kóstolhatnak. A programra 15 óráig kell regisztrálni a 06-66/650-218-as telefonszámon, a részvételi díj 2900 forint.

Gyulai kolbászolás

Október 23–24. között Gyulai kolbászolás címmel tartanak gasztrosétát a turistáknak és a helyieknek a fürdővárosban. A program állomásai: a Világóra, a Creppy Palacsinta Bistro, a Patrióta Gyulai Kisvendéglő, a Kossuth Lajos utcai körforgalom, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kávézója, a Sörterasz by Corner és a Gyulai Várfürdő téli pihenőjében található shop. Az érdeklődők három főzdébe, a Viharsarki Serneveldébe, az Elixbeerhez és a Gyulai Pálinka Manufaktúrába is ellátogathatnak. A résztvevők az eseményről szóló online és nyomtatott tájékoztató mellett pontgyűjtő füzetet is kapnak, amelybe a megvásárolt termékért vagy szolgáltatásért pecsétet gyűjthetnek az állomásokon és a főzdékben. A bedobott pontgyűjtő lapok sorsoláson vesznek részt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)