Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kun Miklós marad a Gyulai Várfürdő ügyvezetője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. július 17. 20:19
Kun Miklós marad a Gyulai Várfürdő ügyvezetője
Az igazgató a Nemzeti Légiipari Projekt Kft. ügyvezetői feladatait is ellátja

Kun Miklós 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Továbbra is Kun Miklós lesz a Gyulai Várfürdő ügyvezetője, és ezzel párhuzamosan az újonnan alapított Airbus Helicopters Hungary Kft. magyar tulajdonosának, a Nemzeti Légiipari Projekt Kft.-nek is ellátja az ügyvezetői feladatait – nyilatkozta Görgényi Ernő polgármester a Gyulai Hírlap megkeresésére.

Mint arról az MTI beszámolt, repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalatot alapított az Airbus és Magyarország, az üzem Gyulán épül fel, és 2022 közepén kezdi meg az üzemelést. A vegyesvállalat Airbus Helicopters Hungary Kft. néven működik majd, és az európai repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyárt majd precíziós alkatrészeket.

Mint megtudtuk, a magyar állam 30 százalékos részesedéssel bír a társaságban. A tulajdonosi jogait képviselő cég, a Nemzeti Légiipari Projekt Kft. ügyvezetőjévé Kun Miklóst nevezték ki, aki pénteken írta alá a vegyesvállalat létrehozásáról szóló dokumentumokat a másik féllel, Bruno Evennel, az Airbus Helicopters vezérigazgatójával.  

Görgényi Ernő lapunknak elmondta: néhány héttel ezelőtt érkezett hozzá a felkérés a kormány részéről, hogy javasoljon egy olyan gyulai gazdasági szakembert a magyar felet képviselő cég élére, aki segíteni tudja az Airbust abban, hogy integrálódjon a fürdővárosi gazdasági életbe.

 

Görgényi Ernő 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A polgármester kiemelte: a köztulajdonban lévő Gyulai Várfürdő ügyvezetői feladatait is ellátó Kun Miklós felkészült közgazdász, aki korábban a versenyszférában, vezető beosztásban is gyakorlatot szerzett, emellett jól beszél angolul.

– Büszke vagyok arra, hogy dolgozik Gyulán olyan felkészült gazdasági szakember, aki egy nemzetközi gazdasági ügyletben is képes ellátni a vezetői feladatokat – fogalmazott.

Kérdésünkre hozzátette: az új megbízatás az elkövetkező időszakban nem jelent annyi pluszfeladatot, hogy akadályozza az ügyvezető Gyulai Várfürdőben végzett munkáját.

Kun Miklós megerősítette: nem kell részt vállalnia a cég napi operatív ügyvezetésében, így nem jelenthet gondot a két feladat ellátása. Elmondta: nagy könnyebbséget jelent, hogy gyulaiként helyben is egyeztetni tud a francia féllel.

Kérdésünkre leszögezte, ha a későbbiekben mégis döntéskényszerbe kerülne, a Gyulai Várfürdőt választaná.

 

BRUNO EVEN ÉS KUN MIKLÓS (ELÖL B-J), VALAMINT GÖRGÉNYI ERNŐMARÓTH GÁSPÁRMAGYAR LEVENTE ÉS JUHÁSZ ROLAND (HÁTUL, B-J)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Görgényi Ernő megkeresésünkre arról is beszámolt, hogy hamarosan megkötik a déli ipari park eladásáról szóló adásvételi szerződését. Mint arról korábban lapunk is hírt adott, a gyulai önkormányzat csaknem 178 millió forintért adja el a helikopteralkatrész-gyár helyszínéül szolgáló területet a NIPÜF Éta Kft.-nek, erről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés.

A településvezető arra is kitért, hogy a tervezési munkálatokkal is jól haladnak, így várhatóan még az idei év végén megkezdődhet a gyár építése.

A polgármester kiemelte: Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár pénteki bejelentése szerint a termelés 2022-ben indulhat el az üzemben, amely több mint kétszáz magasan képzett dolgozónak ad majd munkát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)