Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden idők legdominánsabb egyéni sportolói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. július 12. 08:43
Minden idők legdominánsabb egyéni sportolói
Az egyéni sportok királyainak nincs lehetőségük hibázni, mert nincs, ki nyerjen helyettük

Az egyéni sportok népszerűségben mindig is elmaradtak a csapatsportoktól, de az egyéni sportágak legnagyobbjai mégis mindenki által ismert személyek. A listán szereplőknek nem lehetett rossz napjuk, ha győzni akartak. A labdarúgó, vagy a kosárlabda pályán elképzelhető, hogy a legnagyobb sztárok is rossz napot fogtak ki, de a csapatuk mégis győzni tudott. Az egyéni sportok királyainak nincs lehetőségük hibázni, mert nincs, ki nyerjen helyettük. Ezért is elképesztő teljesítmény hosszú éven át dominálni ezekben a sportágakban, valakiknek mégis sikerült.

 

 

Floyd Mayweather Jr. – box

Floyd Mayweather a ringen kívül egy nagyon megosztó személyiség, sőt kimondottan negatív figura, de amit a szorítók között művel az egyszerűen elismerésre méltó. Mayweather 50-0-s (27 K.O.) mérlege a sportága legdominánsabb teljesítménye. A már visszavonult profi ökölvívó pályafutása során nagypehelysúlyban, könnyűsúlyban, kisváltósúlyban, váltósúlyban és nagyváltósúlyban is világbajnok lett, a sportfogadás oldalak kedvence volt. Többek között olyan ellenfelek ellen nyert címmeccset, mint Oscar De La Hoya, vagy épp a Fülöp-szigeteki legenda Manny Pacquiao. Az ötvenedik jubileumi győzelmét, a Conor McGregor elleni mérkőzésen vívta ki.

 

Michael Phelps – úszás

Michael Phelpsről talán nem lenne túlzás azt állítani, hogy minden idők legnagyobb sportolója, az viszont egész biztos, hogy úszó még nem született nála jobb. Az amerikai legenda 23 olimpia aranyéremmel rendelkezik, ami rekordnak számít az olimpiák történetében. A második helyen holtversenyben kilenc aranyéremmel következnek a sorban, többek között olyan fantasztikus sportemberek, mint Carl Lewis, vagy épp Paavo Nurmi. Michael Phelps a pekingi olimpián 8 aranyérmet szerzett és ezzel megdöntötte Mark Spitz rekordját, amit 1972-ben állított fel. Ezzel Phelps minden idők legsikeresebb olimpikonja.  Ezenkívül nyert még 26 világbajnoki címet is, és összesen 39-szer úszott világcsúcsot, amivel szintén az eddig élen álló Mark Spitz (33) rekordját döntötte meg. Az egyik Phelps világcsúcsot azóta egy bizonyos Milák Kristóf már átadta a múltnak.

 

Tiger Woods – golf

Tiger Woods-al az amerikaiak mesterhármast értek el ezen a listán. Minden idők egyik legsikeresebb, és kétségkívül legismertebb golfozója. Azért csak az egyik legsikeresebb, mert Sam Snead hasonlóan Woods-hoz egészen elképesztő, 82 PGA Tour győzelmet tudhat magáénak, az 1xBet bónusz adatai alapján. A négy legnagyobb golf tornát nézve viszont Tiger Woods bőven Snead előtt van, ugyanis ő 15 címmel rendelkezik Snead 7-jével szemben.

Tiger Woods egyik legemberfelettibb teljesítménye az volt, amikor a 2008.évi U.S Opent törött térdcsontokkal nyerte meg. Ő tette látványossá ezt a sportot, és méltán vált a sportága legnagyobbjává, aki ismertségével túlnőtte magát a játékot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)