Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban az Ava

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. július 02. 17:00
Heti premier a Center moziban az Ava
Július 2–8. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban az Ava című amerikai krimi-dráma-akció

Forrás: ign.com

Heti premier a Center moziban az Ava (szinkr. amerikai krimi-dráma-akció) 20.00-kor. Miután egy kiemelkedő jelentőségű merénylet balul sül el, Ava, a világklasszis bérgyilkos hazatér, hogy megpróbálja helyrehozni a kapcsolatot a családjával. Szerencsétlenségére azonban a szervezet feje őt tűzte ki következő célpontul, hogy még véletlenül se vezethessenek hozzá a szálak.

17.00-kor A mi Kodályunk (magyar dokumentumfilm) PREMIER ELŐTT! A 20. század korszakalkotó zenetudósa, zeneszerzője és népzenekutatója előtt tisztelegve érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba. Petrovics Eszter filmjének főszereplője Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak gyönyörűen megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során ellátogatnak Galántára és Nagyszombatra, ahol Kodály a gyermek-, majd gimnáziumi éveit töltötte, valamint a Zoborvidékre is, ahová első gyűjtőútjaira ment vissza 1905-ben. A Budapestet érintő rész középpontjába Kodály egyetemi évei és a korszak legfontosabb kompozíciói kerültek, valamint az említett 1910-es szerzői est a Royal Szálló hangversenytermében.

19.00-kor Mint egy főnök (szinkr. amerikai vígjáték) Két rámenős barátnő, akik együtt építették fel rohamosan feltörekvő kozmetikai cégüket, kap egy olyan kivásárlási ajánlatot, ami próbára teszi barátságukat. Hirtelen azok a különbségek, amelyeknek köszönhetően eddig ők voltak a tökéletes furcsa pár, egymás ellen fordítják őket, veszélybe sodorják az üzletüket, és a személyes kapcsolataikat.

 

a mint egy főnök című amerikai vígjáték

Forrás: imdb.com

17.30-kor Lassie hazatér (szinkr. német családi kaland) A nehéz anyagi körülményekkel küszködő Maurer család arra kényszerül, hogy ideiglenesen megváljanak szeretett kutyájuktól, Lassie-től. De a világ talán legismertebb ebét sem a távolság, sem a láncok nem akadályozhatják meg abban, hogy megpróbáljon visszatérni imádott gazdáihoz. Az izgalmas kalandokkal teli utazás vár rá, mely során egyetlen egy cél lebeg Lassie szeme előtt: a hazatérés.

17.15-kor Vad Balaton (magyar természetfilm) A Balaton Közép-Európa legnagyobb, sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat egész évben. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a homokbuckák és a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, násztáncot járó balinok. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat.

18.00-kor Zárójelentés (magyar dráma) Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni. A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

 

a zárójelentés című magyar dráma

Forrás: puliwood.com

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)