Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szigorú feltételekkel, korlátozott szolgáltatásokkal nyit ki május 30-án a Gyulai Várfürdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. május 28. 13:01
Szigorú feltételekkel, korlátozott szolgáltatásokkal nyit ki május 30-án a Gyulai Várfürdő
A fürdőváros az öt legnépszerűbb turisztikai célpont között van a pünkösdi hosszú hétvégén

Szigorú feltételekkel, korlátozott szolgáltatásokkal nyit ki május 30-án a Gyulai Várfürdő – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Kun Miklós, a fürdő ügyvezető igazgatója.

görgényi ernő és kun miklós

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A pünkösdi hosszú hétvégén megnyitja a kapuit a vendégek előtt a Gyulai Várfürdő, a járvány miatti kényszerű leállás hónapjait követően – kezdte Görgényi Ernő. – A várfürdővel együtt a város – a jogszabályi keretek között – az attrakcióival várja szeretettel a vendégeket.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy örül és büszke arra, hogy – a szállás.hu adatai szerint – Gyula városa az öt legnépszerűbb belföldi turisztikai célpont között van az előttünk álló hétvégén.

Kiemelte: a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai felkészítették a fürdőváros közterületeit, zöldfelületeit a vendégek fogadására.

Mint mondta, a szállások is várják a vendégeket, de ehhez kellenek attrakciók is. Jelenleg, főleg a jogszabályi korlátozások miatt, a várfürdő veszteségesen fog üzemelni, de ennek ellenére fontosnak tartották, hogy a nyitással erősítsék Gyula vonzerejét, valamint erősítsék a szállásadókat.

A városvezető kitért arra is, hogy a legújabb kormányrendelet konkretizálja a szabadtéri rendezvény kérdését, ennek alapján pedig a Gyulai Várszínház is megkezdheti az idei évadát.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kun Miklós hangsúlyozta: a leállás egyben lehetőség is volt számukra, hiszen rendbe tudták tenni a fürdőt műszakilag, ami csapatépítés is volt, ugyanis minden dolgozót bevontak a munkálatokba.

Az igazgató elmondta, hogy szigorú feltételekkel, korlátozott szolgáltatásokkal nyitnak ki május 30-án: a belépési pontokon kötelező lesz a kézfertőtlenítés és a lázmérés – ezeket a fürdő biztosítja –, ezt követően léphetnek be a vendégek 990 forintos egységáron.

A vendégek meghatározott medencéket vehetnek csak igénybe, ezek a csúszdás medence, amely a megszokott rend szerint fog működni, valamint a hullámmedence és a gyermek-víziparadicsom, amelyek élményelemek nélkül lesznek használhatók.

A fürdőzés előtt és után is kötelező lesz a szappanos zuhanyzás, valamint határozottan kérnek mindenkit, hogy ha betegség jelét mutatja, maradjon otthon.

Mint mondta, a hazai vendégkör valószínűleg nem tudja kompenzálni a romániai vendégek kiesését, de ez csupán egy átmeneti állapot lesz, amely után újra erős pozícióban lesz a várfürdő.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)