Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csökkentett szolgáltatásokkal nyit ki újra a Mogyoróssy János Városi Könyvtár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. május 26. 14:00
Csökkentett szolgáltatásokkal nyit ki újra a Mogyoróssy János Városi Könyvtár
Június 2-től lehetőség lesz kölcsönzött könyvek visszaadására, új kölcsönzésre, beiratkozásra, fénymásolásra, szkennelésre és nyomtatásra is

A tervek szerint június 2-án, kedden – egyelőre csökkentetten – elindítja szolgáltatásait a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, illetve a gyulavári fiókkönyvtár – tudtuk meg Dézsi Jánostól, a bibliotéka igazgatójától.

Dézsi János elmondta: a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt még nem lehetséges az épületek teljes látogatása, de lehetőség lesz a kölcsönzött könyvek visszaadására, új kölcsönzésre, beiratkozásra, fénymásolásra, szkennelésre és nyomtatásra is.

Mint mondta, a központi könyvtárban a földszinti információs pultig mehetnek majd be a látogatók, Gyulaváriban pedig a fiókkönyvtár ajtajáig, egy időben legfeljebb három személy.

– A szolgáltatás igénybevétele során mindkét helyen kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítők használata, illetve kérjük vendégeinket arcuk maszkkal, kendővel vagy sállal való eltakarására – emelte ki az igazgató, majd hozzátette, hogy a könyvek és újságok helyben történő olvasását egyelőre nem tudják biztosítani.

Dézsi János kérte, hogy az olvasók emailben – kolcsonzes@mjvk.hu vagy olvasoszolgalat@mjvk.hu –, vagy akár telefonon – 66/362-000 – kérjék a kölcsönözni kívánt könyvek előkészítését, ebben segíthet a könyvtár online katalógusa vagy honlapjuk Új beszerzések rovata.

– Mivel az előterekben egyszerre legfeljebb három fő tartózkodhat, ez nagymértékben meggyorsíthatja a kiszolgálást. A csökkentett ügyfélszolgálatot egyelőre hétköznapokon, az egyébkénti nyitvatartási időben tudjuk biztosítani – tudtuk meg az igazgatótól, aki türelmet kért az olvasóktól, valamint megígérte, hogy a látogatási tilalmak feloldása után igyekeznek minél hamarabb visszaállítani a szolgáltatásokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)