Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula városa „Holnap Városáért” díjas

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. április 24. 12:39
Gyula városa „Holnap Városáért” díjas
A természeti erőforrásokért kategóriában nyert a fürdőváros

Újra lehetett pályázni a „Holnap Városáért díj” 2 éves védjegyhasználatára. A koronavírus-járvány miatt a nyertes pályázatok listáját ma hozták nyilvánosságra, az ünnepélyes díjátadót várhatóan az év második felében tartják meg – olvasható a sajtóközleményben, amiből kiderült, hogy Gyula városa a természeti erőforrásokért kategóriában volt sikeres.

A díjat 2010-ben alapította a City Hungary, a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma. A program célja, hogy a helyi közösségek életminőségét jobbá tevő sikeres hazai és nemzetközi modelleket mutasson be.

„Az alulról építkező gyakorlati minták hozhatják meg a kellő eredményt. Így valósulhat meg a fenntartható város víziója a magasabb életminőség szinonimájaként, mint az egészséges, zöld környezet, az okos, modern technológia használata, fenntartható közlekedés, minőségi munkahelyek, kikapcsolódási és pihenőhelyek, parkok, színvonalas oktatás és a pezsgő kultúra” – írja Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója a közleményben.

A „Holnap Városáért” díj ösztönző a jobbra, a modernebbre, a fenntarthatóbbra, az élhetőbbre, a magasabb életszínvonalra törekvő magyar városi önkormányzatok, egyes kategóriákban a vállalkozások számára.

Az elmúlt hét év alatt olyan helyi közösségek, helyi emberek pozitív példáinak sorát láttuk a nyertes pályázatok között, melyek joggal kerültek a „Holnap Városáért” díj védjegyhasználati listájára. Ahol jó élni, ahol jó dolgozni – olvasható.

Gyula városa a természeti erőforrásokért kategóriában volt sikeres.

A környezetbarát városi élet egészségesebb és fenntarthatóbb lakóteret biztosít a városlakók számára. Ez magában foglalja a levegő, a víz és a föld védelmét, a biodiverzitást, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, az alternatív anyagok és energiaforrások használatát és az újrahasznosítás ciklikusságát – írják. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)