Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Patkás Jánosnét köszöntötték 95. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2020. április 14. 15:00 • Frissítve: 2020. április 14. 15:15
Patkás Jánosnét köszöntötték 95. születésnapján
Róza néni nagyon szeret élni, és ragaszkodik a környezetéhez

A koronavírus-járvány miatt a személyes találkozó nem jöhetett létre, de a köszöntés nem maradhatott el Patkás Jánosné születésnapján. A szépkorú április 11-én töltötte be a 95. életévét.

95. születésnapján köszöntötték patkás jánosnét

 

Róza néni 1925. április 11-én született Sarkadkeresztúron. Szülei földművelésből éltek. Édesanyja varrónő volt, tőle örökölte varráskészségét. Az ünnepelt méretes szabóságot is tanult, ebből szerzett szakmát. 

1950-ben kötött házasságot Patkás Jánossal, házasságukból egy fiú gyermek született. Házassága – férje korai halála miatt – rövidnek bizonyult, férje 1956-ban baleset következtében hunyt el. Özvegyen nevelte gyermekét, és idős szüleiről is ő gondoskodott. 1976-ban szüleivel együtt Gyulára költözött fiához.

Munkáját Sarkadkeresztúron is elismerték, így  több vendége is bejárt hozzá Gyulára. Az 1970-es években kezdett bele a vendéglátó szolgáltatásba, amelyet több évtizeden keresztül lelkiismeretesen végzett. Szépérzékének és szorgalmának köszönhetően szálláshelyük többször elnyerte a városi virágosítási versenyen a virágos vendéglátóhely kategória első díját. 

Róza nénit 90 éves korában súlyos agyi infarktus érte, az azonnali orvosi beavatkozás és a kórházi kezelés sem hozta meg a javulást. Tavaly mindkét szemét megműtötték időskori szürke hályog miatt, ami jelentős életminőség-javulást jelentett számára. 

Szívesen megnézi az internetes istentiszteleteket, és kedvenc sorozatait is rendszeresen nézi a televízióban. Róza néni nagyon szeret élni, és nagyon ragaszkodik a környezetéhez is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)