Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Időutazás Gyulán – 10 évvel ezelőtt rendezték meg az első Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Nagy Éva • MAGAZIN • 2020. március 17. 12:00
Időutazás Gyulán – 10 évvel ezelőtt rendezték meg az első Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát
Évforduló

10 évvel ezelőtt, 2010. március 19–21. között első alkalommal rendezték meg Gyulán hagyományteremtő szándékkal a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát. A háromnapos nagyszabású rendezvény apropója volt, hogy ifjabb Balogh József éppen akkor száz esztendeje, 1910-ben hentesáruival a párizsi világkiállításon aranyérmet érdemelt ki. A gasztronómiai rendezvény fő szervezője a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete volt. A várkertben és az Almásy-kastély cselédszárnyában zajló háromnapos mustra a hagyományos termékekről szólt, amelyeket az egyesület sokrétű tevékenysége során igyekszik népszerűsíteni. A rendezvényre látogatók kizárólag tradicionális módon elkészített, sózott, pácolt, füstölt termékeket és belőlük készült ételeket kóstolhattak és vásárolhattak. A rendezvényen nyolc egyesület, illetve cég termékeiből volt látható és kóstolható kiállítás. A gasztronómiai és kulturális rendezvények mellett a szakmai vonal is helyet kapott a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán, szárazkolbász- és füstölt termék versenyt is szerveztek.

pillanatkép az első mustráról

Fotó: Gyulai Hírlap

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)