Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A jövő hét elején kezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Szent István utca déli oldalán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. január 28. 13:26
A jövő hét elején kezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Szent István utca déli oldalán
A héten a Rákóczi utcában is elkezdődik a korszerűsítés

A jövő hét elején kezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése Szent István utca déli oldalán, valamint korszerűsítése a Rákóczi utcában – tudtuk meg Görgényi Ernő polgármestertől és Ökrös Istvántól, a körzet képviselőjétől január 28-án. Mindkét beruházás a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását célzó pályázat második ütemének része.

ökrös istván és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta, hogy a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy felhőszakadás során extrém mennyiségű csapadék hullik le, ezért nagyon fontos, hogy a városi csapadékvíz- és belvíz-elvezető rendszert folyamatosan korszerűsítsék.

– Az elmúlt években jelentős pályázati támogatások segítségével tudtunk nagy lélegzetű munkákat megvalósítani, és önerőből is, az adófizetőknek köszönhetően, jelentős összegeket fordítottunk a rendszerek bővítésére.

Hozzátette: vannak olyan területek, ahol a vízelvezető rendszer kiépítése szükséges. Egy TOP-os pályázat keretén belül több munka is folyik a városban, ennek pedig egy újabb szakasza kezdődik meg a Szent István utcán, ahol a Szentháromság utcától a Dürer Albert általános iskoláig zárt csapadékvíz-elvezető rendszert alakítanak ki, az utca déli oldalán.

A Szent István utca fontos gyűjtőút, de egészen 2018-ig nem volt kiépített vízelvezetője. Két évvel ezelőtt a Harruckern-iskola előtt építették ki a rendszert önerőből, amely a kerékpárút alatt halad.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A részletekről Ökrös István beszélt, akitől megtudtuk, hogy a Szent István utcai lakosok gyakran panaszkodtak, hogy egy-egy nagyobb esőzés után nem folyt el a víz, gyakran a házak faláig is elért.

A képviselőtől megtudtuk, hogy a beruházás körülbelül 24,1 millió forintba fog kerülni, illetve türelmet kért az lakóktól, ugyanis a munkálatok során – amelynek befejezési időpontja március 5-e – forgalomkorlátozásokra kell számítani, a csatornázást 30 méteres szakaszokban valósítják meg.

Kiemelte: ugyanezzel a problémával szembesültek a Rákóczi utca lakói is, különösen a Kulcs utcától a Szentháromság utcáig tartó szakaszon. A fejlesztés során az északi oldalon 313 méter, a déli oldalon 408 méter, tehát összesen 721 méter nyílt árok épül, beton átereszekkel.

A beruházás összege 36,5 millió forint, a befejezés ideje február 28. A kivitelező mindkét esetben a Futizo Kft.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)