Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétvégi határprognózis

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. december 28. 09:00
Hétvégi határprognózis
Élénk személyforgalomra kell számítani december 30-án és 31-én

A következő hétvégén jelentős személy- és teherforgalom várható a közúti határátkelőhelyeken – közölte a police.hu. Várakozás alakulhat ki a teherforgalomban december 27-én pénteken, illetve december 28-án szombaton mindkét irányban, illetve kisebb várakozásra lehet számítani december 30-án reggel. A december 31-én 22 órától január 1-jén 22 óráig tartó kamionstop után január 2-án reggeltől szintén élénk teherforgalommal lehet számolni.

A személyforgalomban december 27–29 között a vendégmunkások visszautazása, illetve a hétvégi szabadidős programokra utazók miatt lesz várakozás mindkét irányban. Szintén élénk személyforgalomra kell számítani december 30-án és 31-én a pravoszláv karácsonyra hazautazók, illetve a szilveszterre visszautazó vendégmunkások miatt. Ezt követően január 2-án lehet a belépő személyforgalom nagyobb a közúti határátkelőhelyeken.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, indulás előtt tájékozódni a szomszédos országok időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésekről (hólánc, meleg folyadék, takaró).

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várakozási időkről a police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján olvashatók.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, a várakozás akár a 30–60 percet is elérheti.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolnak jelentős várakozással a személyforgalomban, de a hosszú hétvégi és az újévi időszak miatt élénk forgalom várható.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolnak jelentős várakozással a személyforgalomban, de a hosszú hétvégi és az újévi időszak miatt élénk forgalom várható.

Baranya megye

Udvar közúti határátkelőhelyen a Magyarországon keresztül utazó vendégmunkások miatt a december 27–29. közötti időszakban a belépő, illetve december 30–31. között a kilépő irányban is forgalomnövekedéssel számolnak, akár 30–60 perces várakozással is számolni kell a személyforgalomban.

A teherforgalomban Udvar közúti határátkelőhelyen pénteken, szombaton és jövő héten hétfőn mindkét irányban akár 60 perces várakozással is számolni kell.

Drávaszabolcs közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban 30–60 perces várakozással lehet számolni pénteken és szombaton napközben.

Bács-Kiskun megye

December 27–29. között Tompa közúti határátkelőhelyen a személy- és buszforgalomban mindkét irányban számolni kell 30–90 perces várakozással. Kilépő irányban december 30-án és 31-én egész nap lehet a személyforgalomban 30–90 perc várakozással számolni, míg belépő irányban akár 120 percet is kell várni.

A teherforgalom vonatkozásában belépő irányban 60–180 perces várakozással kell számolni pénteken késő estig, szombat hajnalig, illetve jövő héten december 30-án hétfő hajnalban. A kilépő tehergépjármű forgalomban a várakozási idő elérheti a 30–180 percet.

Hercegszántó közúti határátkelőhelyen elsősorban szombaton és vasárnap, valamint jövő héten lesz jelentős a forgalom, amely 30–60 perces várakozást is eredményezhet.

Bácsalmás és Bácsszentgyörgy közúti határátkelőhelyen a hétvégén és az ünnepi időszakban, az átkelőhelyek nyitását követő, illetve zárását megelőző időszakban, ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30–60 percet a várakozás.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen december 27–29. között elsősorban belépő irányban a buszok és személygépjárművek esetében akár 60–180 perc várakozással számolhatnak az utazók. Kilépő irányban december 30–31-én várható jelentős forgalomnövekedés, a buszok tekintetében 60–120 perc, a személyforgalom tekintetében 60–90 perc várakozással lehet számolni. A tehergépjárművek esetében december 27-én és 28-án akár 60–180 perc is lehet a várakozási idő. Szintén jelentősebb lehet a teherforgalom december 30-án hajnaltól december 31-én reggelig.

Tiszasziget, valamint Ásotthalom és Röszke, illetve Kübekháza közúti határátkelőhelyeken a hétvégén és az újévi időszakban 30–90 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban mindkét irányban.  

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen – a kamionstop időszakát kivéve – belépő, illetve kilépő irányban 60–120 perces várakozásra lehet számítani a teherforgalomban.  A személyforgalom tekintetében mindkét irányban 30–90 perces várakozással számolnak a december 27–31. közötti időszakban. Buszforgalom esetében a december 28–29. közötti időszakban elsősorban belépő, míg december 28-31. között a kilépő irányban 30–120 perc is lehet a várakozási idő.

Nagylak közúti határátkelőhelyen december 28–30. között a személygépjárművek és a buszok esetén 30–60 perc várakozási idővel kell számolni mindkét irányban. Szintén erőteljes forgalommal kell számolni személyforgalomban, illetve a buszforgalomban december 30–31-én, emiatt a várakozás 30–60 perc is lehet. A kamionstop időszakát kivéve belépő, illetve kilépő irányban akár 60–120 perces várakozásra lehet számítani a teherforgalomban.

Kiszombor közúti határátkelőhelyen a december 28–30. közötti időszakban a visszatérő vendégmunkások a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást és maximum 30–60 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében a kamionstop időszakát követően kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakban lesz nagyobb forgalom, a várakozás mindkét irányban elérheti 30–90 percet.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein esetenként 15–30 perces várakozással kell számolni a december 27–31. közötti időszakban mindkét irányban. Gyula közúti határátkelőhelyen – a kamionstop időszakát kivéve – a teherforgalomban akár 30–60 perc várakozási időre is számítani lehet mindkét irányban.

A megye közúti határátkelőhelyein, a december 27–31. közötti időszakban, valamint január 1-jén napközben a reggeli óráktól kora délelőttig és a kora esti óráktól késő estig ki- és belépő irányban is élénk lesz a személyforgalom, a várakozás mértéke esetenként 15–30 perc lehet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a – kamionstop időszakát kivéve – a kilépő és a belépő irányban is 60–120 perc várakozási idővel kell számolni a tehergépjárművek esetében. 

A személygépjárművek esetén Ártánd közúti határátkelőhelyen december 27–29. között a belépő, míg december 30–31. között a kilépő irányban akár 60–90 perc is lehet a várakozási idő. 

A megye közúti határátkelőhelyein, a december 27–31. közötti időszakban, valamint január 1-jén napközben a reggeli óráktól kora délelőttig és a kora esti óráktól késő estig ki- és belépő irányban is élénk lesz a személyforgalom, a várakozás mértéke esetenként 15–60 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj közúti határátkelőhelyen december 27–31. között és január 1-jén napközben a reggeli óráktól kora délelőttig, valamint a kora esti óráktól késő estig ki- és belépő irányban is élénk lesz a személyforgalom, a várakozás mértéke 15–60 perc is lehet. Ezt meghaladó várakozás alakulhat ki a vendégmunkások haza- és visszautazásának időszakában december 28–30. között mindkét irányban.  

Csengersima közúti határátkelőhelyen mindkét irányban december 28–30. között és január 1-jén délután alakulhat ki jelentősebb forgalom, akár 30–60 perces várakozás is előfordulhat. Az ünnepi időszakban a reggeli, délelőtti órákban belépő irányban 30–60 perc, a kora délutáni és az esti órákban kilépő irányban szintén 30–60 perc lehet a várakozási idő. A teherforgalomban – a kamionstop időszakát kivéve – a hajnali és a kora délelőtti órákban kell számolni 30–120 perc várakozási idővel elsősorban belépő irányban.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom esetében ki- és belépő irányban a hét minden napján a délelőtti óráktól alakulhat ki sor, esetenként 30–90 percet kell várni.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban elsősorban a kilépő irányban december 27–31. között alakulhat ki jelentősebb forgalom, az utazóknak 30–90 perc várakozással kell számolniuk.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban mindkét irányban a hét minden napján 30–90 perces vagy azt meghaladó várakozással kell számolni. Csütörtökön a délutáni óráktól hétfőig a megnövekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan elérheti a 120 percet. A teherforgalom esetén a várakozás mindkét irányban elérheti a 60–180 percet.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában 15–60 perces vagy ezt meghaladó várakozással kell számolni.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A légi közlekedésben telt házas a karácsonyt követő és az újévi időszak, ezért érdemes hamarabb elindulni a repülőtérre. Az időjárási körülmények a járatok érkezését és indulását befolyásolhatják, a járatokról bővebb információ a http://www.bud.hu/ honlapon szerezhető be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)