Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmincéves a Békés megyei SM-szervezet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. november 30. 13:45
Harmincéves a Békés megyei SM-szervezet
A tagok ünnepi közgyűléssel emlékeztek meg az évfordulóról

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének ünnepi közgyűlése a Vigadóban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából tartott ünnepi közgyűlést a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete november 30-án a gyulai Vigadóban.

Herczegné Szabó Marianna, a szervezet elnöke lapunknak elmondta: az eseményt Az SM fővárosa című programsorozat keretében szervezték.

Mint kifejtette, az idén harmincéves szervezet egyik fő célja, hogy visszaintegrálja a munka világába azokat az SM-betegeket, akiknek az állapota ezt megengedi. Felidézte: a gyulai SM-boltot szintén ezzel a céllal hozták létre öt évvel ezelőtt.

– A megváltozott munkaképességű SM-betegeket és sérült fiatalokat foglalkoztató üzletet azóta is sikeresen működtetjük – emelte ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: a szervezet programokat, rendezvényeket szervez, és számos újító szellemű kezdeményezést is elindított. A településvezető példaként említette a gyulai önkéntes otthoni segítőhálózat kialakítását, továbbá az önkéntes pont és az SM-adománybolt létrehozását.

Aláhúzta: a szervezet példaértékű tevékenységet folytat, folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket. Megemlítette: az egykori kismozi épületében hamarosan bowlingpályát alakítanak ki, amely fontos városi közösségi helyszínné válhat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepi közgyűlésen Herczegné Szabó Marianna elismeréseket, köszönőleveleket adott át azoknak, akik az elmúlt harminc évben munkájukkal, támogatásukkal segítették a szervezetet. Az eseményen az elhunyt tagokról is megemlékeztek.

A helyszínen Szicsek Margit szakpszichológus tartott előadást, emellett kisfilmmel, zenés programmal és kreatív kuckóval várták a tagokat.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)