Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szikes Márton vehette át idén a K. Schriffert József-díjat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. október 12. 20:25
Szikes Márton vehette át idén a K. Schriffert József-díjat
Szüreti mulatságot és sváb bált rendezett a német nemzetiségi önkormányzat

Szüreti mulatságot és sváb bált rendezett október 12-én a gyulai német nemzetiségi önkormányzat. A délelőtt folyamán a Göndöcs-kertben tartottak programokat, este pedig a Vigadó adott otthon a báli forgatagnak, ahol átadták a K. Schriffert József-díjat is.

Sváb szüreti bál a Vigadóban

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a délután folyamán szüreti mulatságot tartottak, amelyet hagyományosan a sváb bál követ a Vigadóban.

Hozzátette: a bálon rendszerint átadják a K. Schriffert József-díjat, amelyet a német nemzetiségi közösség egy olyan tagja kap, aki sokat tett a német hagyományok és kultúra átörökítéséért, valamint megtartásáért.

A jelenlévőket Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte. A városvezető kiemelte: a szüret nem csak munka, de ünnep is, nincs ez másként Gyulán sem, ahol a svábok elismerésre méltó, komoly szőlőkultúrát teremtettek, a teremtés velejárója pedig az ünneplés.

 

szikes márton kapta idén a k. schriffert józsef-díjat

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A köszöntő után adták a K. Schriffert József-díjat, amelyet idén Szikes Márton, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat leköszönő képviselője kapott. A méltatásban elhangzott: Szikes Márton apai felmenői német származásúak voltak, életét és munkáját is ez határozza meg. Célul tűzte ki maga elé a német hagyományok ápolását, 2010 óta segédkezik a sváb rendezvények szervezésében, nagyszülei emlékére borospincét alakított a Dürer utcában.

Az elismerés átadása után a húrok közé csapott az UnterRock zenekar, majd vacsorával és italokkal vendégelték meg a jelenlévőket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)