Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeznek programokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2019. szeptember 04. 13:00
Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeznek programokat
Porgramajánló

Szeptember 5-én rendezik meg a Vigadóban az anyatejes táplálás világnapjához kapcsolódó rendezvényt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Művelődési központ

Szeptember 5-én, csütörtökön 18 órakor nyílik meg Sándor László fotókiállítása, amelynek a címe Ami sötétben villan: káprázat, Ami fényben villan: jelenés. A tárlatot Kukár István nyitja meg, közreműködik az Illúzió zéró zenekar. Szeptember 7-én, szombaton 18.30-tól jubileumi műsort ad a tízéves Harruckern Táncegyüttes, amely 2009. január 1-jén alakult meg. A belépő 1500 forint. Szeptember 14-én, szombaton 16 órától várják az érdeklődőket a Határtalanul szól a magyar nóta című gálaestre. Jegyek 1300 forintért vásárolhatók.

Előretolt Helyőrség Szabadegyetem

Szeptember 12–15. között rendezik meg harmadik alkalommal az Előretolt Helyőrség Szabadegyetemet a művelődési központban. A programsorozatot csütörtökön, 14 órakor Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke nyitja meg, majd beszélgetést tartanak Mezey Katalin Kossuth-díjas íróval. Később lesz egy kerekasztal-beszélgetés a nemzetközi díszvendégekkel, majd az érdeklődők megtekinthetik az Ady és a nők című versszínházi előadást, amely után közönségtalálkozót tartanak. Pénteken az érdeklődők megismerhetik Gérecz Attila költő, ’56-os szabadságharcos munkásságát, délután pedig Divinyi Réka és Búss Gábor Olivér lesznek a vendégek. A nap Keresztes Ildikó nagykoncertjével és közönségtalálkozóval zárul. A szombati zárónapon Fráter Zoltán irodalomtörténész tart előadást, később az ő dokumentumjátékának felolvasószínházi bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők. Jegyekre regisztrálni az eloretolt@gyulakult.hu címen lehet.

Könyvtár

Szeptember 6-án, pénteken 18 órától folytatódik a Szent László Baráti Kör előadás-sorozata. A városi könyvtár előadótermében Matek Kamill tart előadást Sumér, szkíta, hun, avar, magyar címmel.  Szeptember 9-én, hétfőn a könyvtár- és múzeumalapító Mogyoróssy Jánosra emlékezve ingyenes beiratkozást és kedvezményes könyvvásárt tartanak a bibliotékában.

Vigadó

Szeptember 5-én, csütörtökön 9.30-tól rendezik meg a Vigadóban az anyatejes táplálás világnapjához kapcsolódó rendezvényt. Szeptember 7-én, szombaton 9 órákor kezdődik a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének napja.

Kohán Képtár

Kukár István 43 KinK című tárlata szeptember 8-ig látogatható.

Tájvízház

Balogh Ferencné népviselet-készítő és népi kézműves A pendelytől a gatyaszárig című tárlatát szeptember 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Gyulavári kastély

Kukár István Tájak című tárlatát szeptember 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)