Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasárnap is tombol a nyár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2019. augusztus 17. 20:22
Vasárnap is tombol a nyár
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Vasárnap többórás napsütés várható, csapadék sem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 33 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati és délkeleti részén egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, délkeleten elszórtan zivatarok is kialakulnak. Ugyanakkor a Pireneusi-félszigettől a Kárpát-medencén át egészen az Ural előteréig anticiklonális hatások érvényesülnek. A felsorolt tájakon általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nagy részén többnyire 18 és 27 fok között változik. Ennél hűvösebb van Izlandon, melegebb pedig a déli és keleti tájakon, ahol általában 28 és 35 fok közé melegszik fel a délutáni órákra a levegő, sőt Spanyolországban többfelé 37, 38 fokot mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől egyre melegebb, eleinte váltakozó nedvességtartalmú, majd ismét száraz léghullámok érkeznek, erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Éjszaka nyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd vasárnap reggeltől gyorsan csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A déli szél szombaton csak a Kisalföldön, vasárnap másutt is megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 33 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)