Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megvan, kié lett a legjobb pályamű a Körös-parti terasz környezetrendezési versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. június 12. 12:54
Megvan, kié lett a legjobb pályamű a Körös-parti terasz környezetrendezési versenyen
Kihirdették a gyulai önkormányzat ötletpályázatának nyertesét

A gyulai önkormányzat idén tavasszal ötletpályázatot hirdetett a Körös-parti terasz környezetrendezési tervezésére, az indulóknak egy Élővíz-csatorna menti vendéglátó teraszt kellett megálmodniuk a belvárosi Kapushídtól keletre, a csatorna északi oldalán lévő partszakaszon. A beérkezett pályaművek legjobbjait június 12-én hirdették ki a művelődési házban. 

A győztes pályázat

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A pályázatot azért hirdették meg, mert a csatornán átvezető műemléki téglahíd mellett, a part északi oldalán épült vendéglátó terasz évek óta nincs használatban.

A város szándéka, hogy az Élővíz-csatorna partján növelje a gyalogosforgalmat, és vonzóvá tegye azt a helyiek és a turisták számára. Az önkormányzat pályázat útján kereste a legjobb tervmegoldást és ez alapján a legszínvonalasabb környezetrendezési ötletet.

Béres István városi főépítész az eredményhirdetés helyszínén lapunknak elmondta: 13 pályázat érkezett az 1 millió 200 ezer forintos fődíjjal meghirdetett megmérettetésre, melyen a város adott esetben nem díjazott pályázatokat is megvásárolhat.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Gyula arculatának megújulása 2006-ban indult a Kossuth tér felújításával. 2007-ben a Harruckern tér felé haladt a fejlesztés, később pedig a Göndöcs-kert és az Almásy-kastély környéke újult meg – fejtette ki. 

 

Béres István, Kiss Lajos és Görgényi Ernő 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A városvezető hozzátette, hogy egy-egy hasonló tervpályázat kiváló ötleteket adhat arra az időre, amikor rendelkezésre állnak pályázati vagy akár saját források azok megvalósítására.

A zsűri elnöke, Kiss Lajos építész a Magyar Urbanisztikai Társaság képviseletében jelent meg az eseményen. Köszöntőjében elmondta: az elbírálásnál szempont volt a meglévő városszerkezethez való idomulás, az arculat és a karakter megőrzése, az újszerűség, a tervezett anyagok időtállósága, a praktikum és a korszerű szemlélet érvényesítése.

A pályázat győztese Nagy Adrienn lett, aki a Wildscape Projects képviseletében készítette a legjobb pályaművet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)