Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar páros nyerte a Gyula Open küzdelmeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. június 04. 10:30
Magyar páros nyerte a Gyula Open küzdelmeit
Orosz teniszező végzett az egyéni küzdelem élén

A gyulai Id. Christián László Sporttelep pályáin zajló 25 ezer dolláros profi teniszverseny utolsó játéknapján a döntők küzdelmeit rendezték meg. A párosok között a magyar Borsos Gábor és Marozsán Fábián a harmadik kiemelt Igoshin-Tiurnev kettőssel találkozott, az egyéni döntőben az orosz Tyurnev és a svéd Ericsson nézett szembe egymással.

A Borsos-Marozsán páros nyerte a Gyula open döntőjét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az utóbbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is megrendezi a Magyar Tenisz Szövetség az ITF Pro Circuit versenysorozatát Magyarországon, hogy a magyar játékosok hazai pályán is szerezhessenek ATP pontokat. Az idei sorozat május 27-én Gyulán vette kezdetét egy 25.000 dolláros férfi versennyel. A Magyar Tenisz Szövetség immár harmadik alkalommal szavazott bizalmat Gyula városának, azon belül a Tenisz Szabadidő Sport Klubnak, hogy megrendezze a hazai ITF World Tennistour versenysorozat első versenyét.

Az előzetes nevezések alapján a versenyzők között az európai tenisz nemzeteken (francia, olasz, cseh, svéd, német, orosz, ukrán, belga, finn, szerb, horvát, szlovák, angol, román, spanyol) kívül, a listán brazil és zimbabwei versenyző is szerepelt.

A szervezőknek az időjárással is alaposan meg kellett küzdeniük, de a gyulai klub a torna egész ideje alatt mindent bevetetett annak érdekében, hogy pályára léphessenek a jövő teniszcsillagai.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az egész héten át zajló küzdelmek végén az egyéni versenyben egy orosz-svéd döntőt izgulhattak végig a teniszszurkolók, ahol Tyurnev és Ericsson nézett szembe egymással. Az orosz versenyző nem sok lehetőséget adott ellenfelének, hiszen 6:3, 6:3-as eredménnyel begyűjtötte a Gyula Open tornagyőzelmét.

A párosok versengésében már jobban izgulhattak a hazai szurkolók, hiszen Borsos Gábor Marozsán Fábiánnal az oldalán küzdött meg az Igoshin-Tiurnev kettőssel. A hihetetlen izgalmakat és kiélezett teniszcsatát hozó párharc legvégén végül a magyar kettős örülhetett, amikor 12-10-re behúzta a meccs sorsát eldöntő tie-breket.

Eredmények: TyurnevEricsson 6:3, 6:3 és Borsos-MarozsánIgoshin-Tiurnev 7:6 (7), 2:6, 12-10.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)