Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hajdúszoboszlói sikerrel zárult a diákolimpiai döntő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. június 03. 14:00
Hajdúszoboszlói sikerrel zárult a diákolimpiai döntő
A Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata nyerte III. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjét

Gyula városa adott otthont a III. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjének május 31. és június 2. között. Az Id. Christián László Városi Sporttelepen zajló csatározásokban húsz csapat küzdött meg a bajnoki címért. A gyulai versennyel párhuzamosan Békéscsabán a kézilabda és a röplabda szerelmesei csaptak össze, Mezőberényben pedig a kosárlabda legjobb diákcsapatai mérték össze erejüket.

A Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata nyerte III. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A diákolimpia döntőben a megyék legjobbjai és Budapest bajnoka csapott össze. A Magyar Diáksport Szövetség és a Gyulasport NKft. közös rendezésében megvalósuló tornán a csapatok négy csoportban kezdték meg a küzdelmeket, ahol kétszer tizenöt perces mérkőzéseken néztek szembe egymással a felek.

Az országos megmérettetés döntő összecsapását a hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata és a felcsúti Endresz György Általános Iskola együttese feszült egymásnak. A két csapatot egy csoportba sorsolták a szervezők, így a döntő mérkőzés későbbi szereplői már a csoportmérkőzéseken szembenéztek egymással. A selejtező első fordulójában a hajdúszoboszlói együttes egyetlen góllal bizonyult jobbnak felcsúti ellenfelénél.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A csoportmérkőzéseken mindkét gárda kiválóan teljesített, a Hajdú-Bihar megyei csapat mind a négy összecsapását megnyerte, a Fejér megyei intézmény pedig a második helyen zárta a csoportkört. A Fejér megyei csapat eredményei azonban kimagaslanak a mezőnyből, hiszen a négy találkozó alatt huszonöt gólt lőtt és csak négyet kapott.

A folytatásban is lendületben maradt a rivális, a felcsúti együttes győri és békéscsabai ellenfelét tüntette el az útból, a hajdúszoboszlói gárda pedig karancssági és szolnoki ellenfelén lépett át.

A mindent eldöntő mérkőzésen egy végletekig kiélezett összecsapást produkáltak a csapatok. A felcsúti gárda került először előnybe majd, a kiegyenlítés után már a hajdúszoboszlói csapatál volt az előny. A második félidőben tovább tartott a rendkívüli izgalmakat hozó összecsapás, ám a végső győzelemnek végül a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói örülhettek a győzelemnek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az országos megmérettetés bronzcsatájában a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola találkozott egymással, amelyet a Békés megyei intézmény zárt győzelemmel.

A szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazzák, legjobb mezőnyjátékosnak a felcsúti Krupa Zsoltot választották, a legjobb kapusnak járó elismerést a békéscsabai Lehoczki Bendegúz érdemelte ki, a gólkirályi címet pedig a szombathelyi Katona István érdemelte ki huszonhárom gólos teljesítményével.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A résztvevő csapatok a torna egész ideje alatt a pihenést is kiváló körülmények között tehették meg, hiszen Gyula városa támogatásának köszönhetően az Almásy-kastélyba és a Gyulai Várfürdőbe is ellátogathattak.

A diákolimpiai döntő végeredménye: 1. Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Hajdúszoboszló), 2. Endresz György Általános Iskola (Felcsút), 3. Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Békéscsaba), 4. Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Szolnok), 5.  Győri Fekete István Általános Iskola (Győr), 6. Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Szombathely), 7. Mogyoródi Szent László Általános Iskola (Mogyoród), 8. Karancssági I. István Általános Iskola (Karancsság), 9. Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola (Budapest), 10. Feszty Árpád Általános Iskola (Komárom), 11. Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Zalaegerszeg), 12. Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola (Apagy), 13. Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Bordány), 14. Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium (Ajka), 15. Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája (Kömlő), 16. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola (Kecskemét), 17. Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Edelény), 18. Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Pécs), 19. Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Bonyhád) és 20. Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Nagyatád).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)