Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakat alatt a kábeltolvajok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. május 27. 15:00
Lakat alatt a kábeltolvajok
A három férfi több településen is követett el bűncselekményt

Ahogy azt korábban megírtuk, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei május 22-én, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászkiséren elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint nagy mennyiségű kábelt loptak Mezőkovácsházán, és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön. A Békéscsabai Járási Ügyészség két rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és egy rendbeli kísérlete miatt kezdeményezte egy 58 éves, egy 36 éves és egy 31 éves jászkiséri férfi letartóztatását, akik számlájára több kábellopás írható.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak május közepén lopási szándékkal utaztak el egy furgonnal Jász-Nagykun-Szolnoki megyei lakóhelyükről a Békés megyei Mezőkovácsházára. Mezőkovácsházán az Árpád utcán felemeltek több, betonból készült aknafedelet, majd az aknákban átfutó, rézből készült távközlési földkábeleket bekötési pontjaikon elvágták, a földből kihúzták, majd a gépkocsival elvitték azokat. A gyanúsítottak összesen közel 2 km hosszúságú földkábelt loptak el 3,8 M Ft értékben.

A gyanúsítottak korábban is követtek el ugyanilyen módszerrel kábellopásokat: márciusban a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösről, a Petőfi utcából loptak el 225 méter hosszúságú földkábelt 113.000.-Ft értékben, míg januárban, Debrecenben, a Kossuth utcában futó földkábelt vágták át azzal, hogy azért később visszamennek, erre azonban nem került sor, mivel a távközlési szolgáltató a kábel átvágásával okozott üzemzavart észlelte és a hibát kijavították.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés veszélye miatt került sor. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)