Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Boldog születésnapot, Gyulai Hírlap online!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefMAGAZIN • 2019. május 08. 21:03
Boldog születésnapot, Gyulai Hírlap online!
10 éves a Gyulai Hírlap online

Az idő telik. Ez bizonyos. Néha lassabban, néha pedig gyorsabban múlnak a napok, a hetek és az évek. A Gyulai Hírlap online tesztváltozatát 10 esztendővel ezelőtt, 2009. május 7-én indítottuk el.

 

 

Emlékszem, milyen lázas vita bontakozott ki kollégáim között arról, hogy milyen is legyen az online Gyulai Hírlap. Megnéztük a menő hazai hírportálokat, megnéztük, mit csinálnak a németek, a franciák, az angolok és az amerikaiak; s természetesen megnéztük azt is, hogy nekünk mire van pénzünk. Végül úgy döntöttünk, nekünk a német hírportálok tetszenek. Ezt volt a minta a kezdéshez.  

Három programozó nevét mindenképpen illik megemlítenem, hiszen az ő szakmai segítségük nélkül nem boldogultunk volna. Horváth Ferenc, Lindeisz László és Vágvölgyi Tibor tette le a mai hírportálrendszerünk alapját 10 évvel ezelőtt.

A tesztnapok után a Gyulai Hírlapban is bejelentettük lapunk online változatának megszületését. A 2009. május 22-én megjelenő lapszámunkban így írtunk erről:

Kedves Olvasóink! Régi igényt teljesítve indítottuk el a Gyulai Hírlap online változatát. Internetes felületünkön naponta frissítjük híreinket, illetve a lapunkban korábban megjelent cikkekből is válogatunk írásokat a www.gyulaihirlap.hu oldalra. A Gyulai Hírlap online tervezésekor az volt a célunk, hogy egy könnyen áttekinthető és használható hírportált hozzunk létre. A mai felgyorsult életben hetilapként nem tudunk és nem is akarunk versenyezni a hírek rohanó világában, s azt gondoljuk, nem is ez a feladatunk. A Gyulai Hírlap online sem száll be a „versenyhírek” világába. Továbbra is értékeket teremtve és megőrizve, a helyi közösség szolgálatában, közszolgálati módon kívánjuk feladatunkat végezni. Fogadják olyan szeretettel internetes oldalunkat, amilyennel mi készítettük Önöknek. Bízunk abban, hogy a Gyulai Hírlap online hozzájárul városunk jó hírének öregbítéséhez.

Azóta sok víz lefolyt a Körösön. A véleményünk is változott ebben-abban, illetve sok mindenben, ahogyan a sajtó világa is más lett, jelentősen átalakult. Az olvasói szokások is mások lettek. A technikai változások és lehetőségek pedig szinte felfoghatatlanok. Pedig mindössze 10 évről van szó.

Az elmúlt 10 évben 32 353 alkalommal töltöttünk fel tartalmat a Gyulai Hírlap oldalra, amely időközben sokat változott. Például jóval több lett a napi hírek száma, sokkal több sajtófotó került fel, illetve az utóbbi években a videós hírtartalmak is megjelentek nálunk. Aztán egyszer csak az online hírek legyőzték a printhíreket. Ma már többen olvassák online híroldalunkat, mint a papír alapú Gyulai Hírlap hetilapot.

Elfogadtuk és elfogadjuk a változásokat, alkalmazkodunk hozzá, ugyanakkor kihívásnak is tekintjük, folyamatosan tanulunk, a saját és mások hibáiból is tudunk okulni. Célunk azonban változatlan, hitelesen kívánjuk a jövőben is tájékoztatni olvasóinkat.

Megtisztelő számunkra, hogy a Gyulai Hírlapot is olvassák! Köszönjük szépen!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)