Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenegy osztály végzős diákja ballagott el a Göndöcs Benedek középiskolából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. május 03. 16:10
Tizenegy osztály végzős diákja ballagott el a Göndöcs Benedek középiskolából
Példamutató pedagógusokat és tanulókat tüntettek ki a ballagási ünnepségen

Elbúcsúztatták május 3-án a Nádi Nagyboldogasszony római katolikus kegytemplomban a Göndöcs Benedek középiskola végzőseit. A ballagási ünnepségen Csikós Vanessza Kitti, Egeresi Nóra, Franciskovic Denis, Mészáros Dominik, Sárközi József Sándor, Szabó Krisztina, Halász Balázs Lajos, Mészáros András, Fias Szandra, Szabóné Erdődi Mária, Kiss Pál Imre és Erdélyi Imola Erzsébet vehetett át díjat.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A hagyományoknak megfelelően díszes utcai felvonulással és Göndöcs Benedek egykori gyulai apát-plébános emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött május 3-án a Göndöcs Benedek középiskola végzőseinek ballagási ünnepsége. A rendezvény a belvárosi római katolikus kegytemplomban folytatódott, ahol az iskola énekkarának közreműködésével Fazakas Gusztáv celebrált misét.

Prédikációjában, amelyet Göndöcs Benedek 1880 augusztusában elmondott beszédére épített fel, a plébániai kormányzó azt a tévhitet cáfolta meg, miszerint a mai fiatalok képtelenek valódi értékek befogadására. Állítását a ballagók eredményeivel támasztotta alá. Fazakas Gusztáv emellett a keresztény szellemű oktatás és a krisztusi szeretet által vezérelt hivatásgyakorlás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A szentmisét követő ballagási ünnepség első részében a tanulók nevében Kiss Anikó Andrea és Csatlós Orsolya (13. SzÉ) búcsúzott, Kostyalik Krisztina (12. C) szavalatával köszönt el diáktársaitól és tanáraitól.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Czirok Sándor, a középiskola igazgatója ünnepi beszédében kiemelte: céljuk az, hogy nevelő-oktató munkájuk során hittel, emberséggel, szakszerűséggel és szeretettel adjanak esélyt minden egyes diákjuknak. Ezen az úton olyan példaképek vezetik őket, mint Bosco Szent János, a szakiskolák megalapítója. Meggyőződésük, hogy jó szakemberré csak az válik, aki emberileg is fejlődik. Az intézményvezető ezt követően a tantestület idei jutalmait adta át meghívottjuk, Fazakas Gusztáv segítségével.

Az iskola legmagasabb kitüntetését, a Göndöcs Benedek-díjat idén Csikós Vanessza Kittinek (2/14. KV, gyógymasszőr, kisgyermekgondozó, -nevelő, vendéglátás-szervező szakgimnázium) ítélték oda. Első díjat Egeresi Nóra 12. A (sport és vendéglátóipari szakgimnázium) osztályos szagkimnáziumi diák kapott. Kiemelt dicséretben Franciskovic Denis (12. A, sport és vendéglátóipari szakgimnázium), Mészáros Dominik (12. C., egészségügy, szociális és rendészet szakgimnázium), Sárközi József Sándor (11. E., cukrász és eladó szakirányú szakközépiskola), Szabó Krisztina (2/14. KV, gyógymasszőr, kisgyermekgondozó, -nevelő, vendéglátás-szervező szakgimnázium) részesült.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az iskola legjobb sportolója Halász Balázs Lajos (12. A, sport és vendéglátóipari szakgimnázium) lett. A Szent György Hitéleti Díjat Mészáros András (12. A, sport és vendéglátóipari szakgimnázium) vehette át. Az iskola cserkészcsapatában végzett kiemelkedő munkájáért Kerkai Jenő-díjjal Halász Balázs Lajos (12. A, sport és vendéglátóipari szakgimnázium) tüntették ki. A legjobb kollégista tanulónak járó Don Bosco-díjat Fias Szandra (2/14. KV, gyógymasszőr, kisgyermekgondozó, -nevelő, vendéglátás-szervező szakgimnázium) érdemelte ki.

A Göndöcs Benedek-emlékgyűrű átadásával a nyugdíjba vonuló Szabóné Erdődi Mária igazgatóhelyettes, kertészmérnök és Kiss Pál Imre munkáját köszönték meg. Az iskolában folyó szakképzés támogatásáért Göndöcs Benedek-emlékéremmel Erdélyi Imola Erzsébet, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója támogatását ismerték el. Végül az édesanyákat is köszöntötték.

A ballagás a Szózattal zárult.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)