Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sportnappal bővül az Erkel Diákünnepek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. május 03. 11:24
Sportnappal bővül az Erkel Diákünnepek
A rendezvényen családi programokkal is várják az érdeklődőket

Képünkön (balról jobbra): Somi MargóSzentlélekiné Csávás ErikaFarkas MáriaAlt Norbert, Katona KatalinPalkó Noémi és Dóczi Zita

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Igyekeznek a mai kor elvárásaihoz illeszkedve megszervezni az idei EDÜ-t, melyet május 24–26-án tartanak Gyulán. A diákfesztivált idén sportnap zárja – hangzott el az esemény május 3-i sajtótájékoztatóján.

Alt Norbert alpolgármester elmondta: az idei Erkel Diákünnepek mellé a szervezők sportnapot is kapcsolnak, melyen a helyi fitneszélet legnépszerűbb szereplői tartanak majd edzéseket.

Farkas Mária, a fesztivál alapítványának kuratóriumi elnöke hozzátette: szép számmal jelentkeztek középiskolások az idei rendezvényre, eddig  650 fiatal jelezte részvételi szándékát.

– Ennek eredményeképpen már most látszik, hogy minden versenykategóriát el tudunk indítani. Rengetegen jelentkeztek Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből is, a környékbeli résztvevők száma pedig eléri a százat – ismertette Farkas Mária, hozzátéve, hogy a tavaszi szünet miatt meghosszabbították a jelentkezés határidejét, ami így május 8-ára változott.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A gyermeknappal egybekötött sportnap részleteit ismertetve Katona Katalin, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a program a délutáni órákban bábelőadással kezdődik, amit a Bojtorján zenekar nagykoncertje követ.

– Az egész napos szórakozás része még az óriástorta, aminek nagyon szoktak örülni a gyerekek. Emellett tűzoltó- és rendőrségi bemutató, gyermekjátszóház, lufihajtogatás, ugrálóvár, konfettieső, ügyességi versenyek és ajándék vattacukor vár minden gyereket ezen a napon – ismertette a szervezők képviseletében Katona Katalin.

 Az esemény végén a meghívott fitneszedzők köszönték meg a lehetőséget, és mondták el, hogy mivel várják a megjelenteket. Somi Margóval jógázni lehet, és az edző rekordkísérletre is készül a gyulai vár tövében. A cél az, hogy 120 gyermeknél több együtt jógázzon. Dóczi Zita és csapata, a Zita Dance Fitness, valamint Szentlélekiné Csávás Erika sztárvendégeket hívtak, Palkó Noémi pedig alakformáló tornával vár mindenkit az egészséges életmód jegyében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)