Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Húsvétkor már csobogni fog a víz a gyulai szökőkutakban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. március 21. 16:00
Húsvétkor már csobogni fog a víz a gyulai szökőkutakban
Főszezonban emelt szintű üzemmód lesz érvényben

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Sokan várják már közülünk, hogy ismét felcsobogjon a víz a gyulai szökőkutakból, amelyek méltán tartoznak városunk látványosságai közé. 

Idén is a húsvétot megelőző héten indítják be Gyula város díszkútjait, így szinte biztosra vehetjük, hogy nagypénteken már emelni fogják a belváros hangulatát.

Karácsony István, a Gyulai Közüzem Nkft. vízellátási és szennyvízelvezetési üzemvezetője lapunknak elmondta, a kutakat fenntartó önkormányzathoz már eljuttatták arra vonatkozó ajánlatukat, hogy a vízcsapokat, jelképes értelemen, április első napjaiban nyissák ki. Amíg az időpont nem tisztázott, addig az elindítást megelőző szükséges munkálatok sem kezdődnek el, a felkészülés ugyanis csak néhány napot fog igénybe venni.

Molnár Csaba, a Gyulai Polgármesteri Hivatal mérnöki osztályának vezetője megkeresésünkre megerősítette, a belvárosi szökőkutak beindítását a húsvét előtti hétre tervezik. Megtudtuk azt is, hogy a víz színezését bizonyos kiemelt napokon idén is el fogják végezni, amennyiben lesz erre igény. Korábban különböző egyesületek, civil szervezetek kérték ezt az üzemeltetőtől.

A gyulaiak azt illetően is megnyugodhatnak, hogy a Közüzem a nyári kánikulára, valamint a turistaszezon csúcsidényére is tekintettel lesz: ebben az időszakban a szökőkutak emelt üzemben fognak működni, pontosította kérdésünkre Karácsony István.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)