Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Prágai látnivalók és olcsó szálláshelyek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2019. március 21. 13:00
Prágai látnivalók és olcsó szálláshelyek
A prágai szálláshelyek könnyedén áttekinthetők a SzállásKérés.hu oldalon

A prágai látnivalóknak se szeri, se száma, ezért most megpróbáljuk összeszedni, hogy mit érdemes megtekinteni, ha Prágába utazunk. A várost sokan kedvelik, akár csak egy hosszú hétvégére is érdemes ellátogatni a településre. Prágában annyi a látnivaló, hogy biztosan nem fogunk unatkozni.

 

Forrás: szallaskeres.hu

Az óvárosi hídtorony

Talán a világ egyik legmutatósabb épületéről beszélünk, hiszen ez Európa legszebb hídtornya. A 14. század végén Peter Parler tervezte, abban az időben nemcsak hídként funkcionált, hanem védekezésre is használták. A 64 méter magas torony háromszintes és három szobor díszíti. Prága óvárosát 138 lépcső megmászása után láthatjuk, de ne sajnáljuk rá az időt, hiszen a kilátás pazar. Metróval igen könnyedén elérhetjük a helyszínt, és kedvezményes belépőt válthatunk a kicsiknek és a nagyszülőknek is. A Károlyi-híd végén található torony egész évben látogatható.

 

Ne hagyjuk ki az óvárosi teret!

Ez Prága legrégebbi tere, amely a 12. század óta létezik. Csodás épületek, több templom, utcai zenészek és művészek, mutatványosok várják az ide látogatókat. A Starometské Námesti a Vencel tér és a Károlyi-híd között található. Igen népszerű a karácsonyi időszakban, hiszen az itteni adventi vásár felejthetetlen. Természetesen egyéb ünnepekkor, így húsvétkor is érdemes megtekinteni a teret. A világbajnokságok idején nagyon sok cseh gyűlik össze a téren, hogy hatalmas kivetítőkön szurkoljanak csapataiknak. Ilyenkor érdemes megkóstolni a cseh sörgyártás remekeit. A városháza mellett található a csillagászati óra, amely a világ legrégibb, még működő csillagászati órája. A jelenlegi csillagjegyet és a nap, valamint a hold állását láthatjuk rajta. Az 1364-ben épült toronyból Prága gyönyörű látképe tárul elénk. A téren található meg a Týn-templom, amely 80 méter magas tornyával hódítja meg az ideérkezők szívét. A 14. században épült gótikus építmény egész évben látogatható.

 

Prága szálláshelyek tekintetében széles kínálattal bír

Szobák, apartmanok, stúdiók vagy komplett lakások várják az ide érkezőket. Mindenki kedvére kiválaszthatja, hogy melyik szálláshely felel meg igényeinek. Zizkov lakónegyedében, távol a város zajától található a Maisonette apartman. Autóval pár percre van innen a Vencel tér és a bevásárlóutca. Az apartmantól 100 méterre metróra is ülhetünk, amely öt perc alatt bevisz minket a belvárosba. A modern és kényelmesen felszerelt apartman minden igényt kielégít: internet-hozzáférés, számos étterem a közelben, szabadtéri tevékenységek várják az ide látogatókat.

 

Lakást is bérelhetünk

Azok a látogatók, akik inkább lakást szeretnének bérelni egy-egy utazás során, szintén megtalálják számításaikat a szálláskereső oldalon. Az itt látható lakáskínálat tökéletes megoldást kínál, ha a centrumhoz közel keresünk szállást. A Zborenci kiadó lakás pontosan a városközpontban található. Kényelmes berendezésével, a központhoz közeli elhelyezkedésével sokak kedvence. Itt még autót sem kell használni, hiszen sétálva kényelmesen bejárhatjuk Prága nevezetességeit. Ágyneműt, törölközőt, ingyenes wifit kapunk a házigazdától, és a teljesen berendezett konyha is a rendelkezésünkre áll.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)