Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aranyos karatéka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. március 19. 09:00
Aranyos karatéka
Országos bajnoki címet ünnepel a Samuray Kyokushin Karate SE

Országos karate bajnokságot rendeztek február 2-án, Szarvason. Az Oyama Kupa elnevezésű tornán a gyulai Samuray Kyokushin Karate SE is képviseltette magát.

Mészáros Mercédesz

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Szabó Ferenc vezette klub színeit Mészáros Mercédesz képviselte, aki első magyar bajnoki címének megszerzésére készült. A fürdővárosi karatéka a több mint háromszáz főt felsorakoztató mezőny junior nehézsúlyú kategóriájában szerepelt, ahol mindenkit maga mögé utasítva szerezte meg a magyar bajnoki címet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy azt a klubvezető elmondta, versenyzője alaposan megdolgozott az első helyezetteknek járó kupáért, hiszen évek óta kitartóan készült az első bajnoki sikerére.

– Mercédesz nagyon kitartó és céltudatos versenyző, aki versenyidőszakban tíz-tizenkét edzéssel készül a megmérettetéseire. A mostani bajnoki arany azért is fontos számunkra, mert végre elhitte, hogy az ő helye a dobogó tetején van. Korábbi nemzetközi ezüstérmeinek megszerzése során ez az önbizalom hiányzott a kiemelkedő képességekkel bíró fiatal karatéka valódi képességeit mutató eredményekhez – értékelte tanítványa sikerét Szabó Ferenc.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A friss magyar bajnok a jövőben már a felnőtt magyar bajnokságra koncentrál, ám a fiatal karatéka a nemzetközi eseményekre is szeretne felkészülni, hiszen rendszeresen tagja a válogatott összetartásoknak.

A Samuray Kyokushin Karate SE vezetése a magyar bajnok mellett az utánpótlásbázis erősítését is tervezi, hiszen a klub az őszi versenyekre már öt-hat fiatal reménységet is szeretne elindítani.

GYULAI HÍRLAP • 2019. március 19. 09:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)