Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabó János váltja Bak Sándort a Kövizig élén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. február 11. 16:37
Szabó János váltja Bak Sándort a Kövizig élén
A korábbi műszaki igazgatóhelyettest február 8-tól nevezte ki a belügyminiszter

Szabó Jánost nevezte ki a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjévé Pintér Sándor belügyminiszter, a korábbi műszaki igazgatóhelyettes a nyugdíjba vonuló Bak Sándort váltja a poszton február 8-tól – tájékoztatta lapunkat hétfői közleményében a Kövizig.

Szabó János (képünk a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának átadásakor készült)

Fotó: Gyulai Hírlap 

Mint írják, Szabó Jánost határozatlan időre nevezte ki a belügyminiszter a Kövizig igazgatójává.

A korábbi műszaki igazgatóhelyettes 1983-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán, vízépítő mérnök szakon. A diploma megszerzése után a Kövizignél helyezkedett el. 1992-től a Műszaki Koordinációs Önálló Csoport irányítója, 1994-től az igazgatóság kivitelezői feladatait ellátó Biztonsági Üzem Kft. ügyvezető-helyettese. 2006-ban a vízrendezési és vízhasznosítási osztály vezetőjévé, 2012-ben az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesévé nevezték ki.

Aktív szerepet vállalt a 80-as évek öntözési fejlesztéseiben, a Kettős-Körös és a Felső-Tisza töltésfejlesztéseiben. Részt vett a mérgesi vízvisszavezető létesítésében, a gyulai duzzasztómű rekonstrukciójában, az autópálya-építések földmunkáiban, és az ő irányításával végezték el a Tisza-híd alapozását. Emellett több ár- és belvízvédekezési munkálatban is szerepet vállalt.  

2010-ben Vásárhelyi Pál-díjjal, 2015-ben a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntették ki.

A közlemény kiemeli: a Kövizig korábbi vezetője, Bak Sándor több mint negyven évig dolgozott a vízügy területén, és huszonegy éven keresztül látta el az igazgatói feladatokat.

Az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesévé február 8-tól Lúczi Gergelyt nevezték ki. A gazdasági igazgatóhelyettesi feladatokat továbbra is Holecz Magdolna látja el – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)