Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Brutális derbivel hangolt a Barna-csapat a bajnokságra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. február 02. 14:00
Brutális derbivel hangolt a Barna-csapat a bajnokságra
Gyulasport NKft.–Levendula Hotel FKSE-Algyő 17-31 (8-15)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. felkészülési mérkőzésen fogadta a Levendula Hotel FKSE-Algyő együttesét február 1-jén. Charlie angyalai a bajnoki felkészülés jegyében fogadták a tavaly még másodosztályban szereplő riválisukat.

Kőkemény rangadóval készült a bajnokságra a barna-csapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Borsós E., Radnóti M., Domokos-Semjéni H. 2, Csapó-Kovács H. 2, Dr. Bányainé Szabó R. 1, Zsittnyánné Csiffáry Cs. 1 és Papné Lukoviczki B. 4. Csere: Antal X., Nagy N. 1, Szabó L. 4. és Balogh V. 2. Vezetőedző: Barna Károly.

A kőkemény bajnoki menetelés előtt álló hazai gárda az NB I.-es bajnokságban szereplő egykori riválisával csapott össze. Ahogy azt Barna Károly korábban elmondta, a felkészülési mérkőzéseken a legfontosabb cél az, hogy a magasabb bajnokságokban szereplő együttesekkel mérhessék össze tudásukat.

– Felkészülésünk ezen szakaszában direkt erősebb ellenfelet választunk. Itt szeretném megköszönni az Algyő csapatának, hogy elfogadta meghívásunkat. Azt már előzetesen is tudtuk, hogy ellenfelünk a felkészülésben előttünk jár, hiszen heti több edzéssel készülnek az első osztály megmérettetéseire.

A két együttes közötti különbség azonnal kiütközött: a jobb erőben lévő és villámgyors vendégek az első pillanattól kezdve a kapuhoz szögezték ellenfelüket. A 8. percre már 0-8-as eredmény állt a kijelzőn.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az első gyulai gólt a tavalyi év egyik húzóembere, Pappné Lukoviczki Beáta szerezte, amely után elkezdte felzárkózását a hazai gárda. A villámgyors indításokkal és kiváló kapusteljesítménnyel operáló Barna-csapat a 35. percre 12-16-ra utolérte magasabban jegyzett riválisát.

A 2017/2018-as szezon bajnokaként az NB I.-es küzdelmekbe csatlakozó Csongrád megyei alakulat azonban újból rálépett a gázpedálra, amelynek köszönhetően az utolsó percekre 16-25-ös eredménnyel fordultak a csapatok.

A nagyot küzdő gyulai gárda a végjátékban is próbált egyenrangú ellenfele lenni az algyői különítménynek, amelynek köszönhetően vastapssal vonulhattak az öltözőbe. Barna Károly együttese újra bebizonyította, hogy a még csak formálódó gárda bajnoki esélyesként indul neki a kőkemény tavaszi bajnokság küzdelmeinek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Még mindig csak a második felkészülési mérkőzésünket játszottuk, ez a mérkőzés jól szolgálta, hogy felmérjük, hol is tartunk. A bajnokság megkezdéséig van még mit csiszolni a csapaton. Voltak szép pillanatok is, amik a gyors támadásokban realizálódtak, ezeket kell tartósítanunk. Védekezésünknek kell még felkeményedni, de problémát láttam abban is, hogy a labda elvesztés után lassan ment a visszarendeződés, ami miatt többször leindítottak bennünket. Biztató jelek vannak arra nézve, hogy sok van ebben a csapatban, csak hinni kell magukban – értékelt a vezetőedző.

GYULAI HÍRLAP • 2019. február 02. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)