Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Konferenciát tartottak az elektronikus ügyintézésről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. december 04. 13:00
Konferenciát tartottak az elektronikus ügyintézésről
A megbeszélésen a digitalizáció fontosságát hangsúlyozták

A cégkapuról, az elektronikus ügyintézésről és a digitális fejlődésről volt szó a Békés Megyei Kormányhivatal és a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága által szervezett konferencián, amelyet december 4-én tartottak Békéscsabán. A rendezvényt Takács Áprád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nyitotta meg, majd Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója tartott előadást.

takács árpád

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az elmúlt hetekben egyre több helyen lehetett azt olvasni, hogy nyakig ülünk a negyedik ipari forradalomban, ez pedig nem más, mint a digitalizácó – kezdte Takács Árpád. – Ez azt jelenti, hogy a következő időszak nem a gépekről fog szólni, hanem egy automatizálási eredményorientált folyamatról, amely azt jelenti, hogy egyre több elektronikus ügyintézésre van szükség a 21. században, amely költséghatékonyabb és gyorsabb a polgárok számára.

A kormánymegbízott hozzátette, hogy erről fog szólni a konferencia: beszélnek majd a cégkapuról, hogy hogyan tudnak a társas vállalkozások és a gazdálkodó szervek ezen keresztül ügyeket intézni, valamint szó lesz egy közigazgatás fejlesztési operatív programról, amely az elektronikus ügyintézés kiterjesztését fogja segíteni.

Takács Árpád elmondta, hogy a fejlődésnek köszönhetően, akár otthonról is tudunk igényelni például egy erkölcsi bizonyítványt, ezt pedig szeretnék kibővíteni, hogy valamennyi hatósági igazolvány és bizonyítvány elintézhető legyen anélkül, hogy az ember kimozduljon otthonról.

 

kovács tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács Tamás kiemelte: az állam próbálja modernizálni a szolgáltatásait, ez pedig csak úgy működhet, ha az állampolgárok minél kényelmesebben tudják intézni az ügyeiket.

– 2019. január 1-től a cégkapu használata kötelező lesz a gazdálkodó szervezeteknek, a mai rendezvény pedig az ezzel kapcsolatos kötelezettségeket tartalmazza – mondta. Hozzátette: az innováció világában olyan megoldások születnek, amelyekkel egyes kötelezettségeket, adózási formákat, bevallásokat egyszerűbben is el lehet intézni, ám felmerülhetnek áthidalandó problémák, ezért fontos, hogy a hivatalok és a polgárok együtt tudjanak működni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)