Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kapitányi elismerést úsztak a gyulaiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. november 13. 15:00
Kapitányi elismerést úsztak a gyulaiak
Minden idők egyik legeredményesebb gyulai váltója versenyzett a rövidpályás magyar bajnokságon

A XV. Országos Rövidpályás Bajnokság küzdelmeit rendezték meg november 7. és 10. között, Százhalombattán. A négy napos versengésen a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya is képviseltette magát.

kiemelkedő eredményekkel tért haza a gyulai váltó

Fotó: Gyulai Várfürdő úszószakosztálya

Tóth András és Juhász Jácint öt versenyzővel érkezett a magyar úszósport legjobbjait és legnagyobb tehetségeit felvonultató viadalra. A gyulai küldöttségnek a hazai mezőny legkomolyabb alapjaival rendelkező klubjaival kellett versenyre kelnie. A fürdővárosi úszók mindegyike új egyéni csúcsot repesztett, amelynek köszönhetően a gyulai csapat az előkelő 16. helyen fejezte be az országos bajnokságot, megelőzve több fővárosi és vidéki klubot is.

Az egyéni küzdelmek legfényesebb érmét Daka Anett szállította, aki az 50 méter hátúszás ezüstjét akaszthatta a nyakába, és 100 méter háton döntőbe verekedte magát, ahol nyolcadikként csapott célba. 

 

 

Fotó: Gyulai Várfürdő úszószakosztálya

Ez után a szép egyéni siker után a gyulai úszósport egyik legsikeresebb váltóját sikerült összeállítani, a Daka Anett, Hasznos Bianka, Mácsok Fruzsina és Veres Laura személyében alkotta egység a 4 x 100 méteres gyors váltóban negyedikként csapott célba. Ez azért is adhat büszkeségre okot, mivel az elmúlt harminc évben nem volt gyulai példa hasonló eredményre a felnőtt korosztályban.

A váltó tagjai a többi napon sem tétlenkedtek, hiszen a 4 x 50 méteres vegyes váltó és a 4 x 50 méteres gyors váltó is az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Veres Laura a 100 méteres pillangóúszás B döntőjének hatodik helyezettjeként ünnepelhetett.

A Gyulai Várfürdő úszószakosztályának teljesítményét az ifjúsági válogatott kapitánya is elismerte, aki meghívta a Tóth András vezette csapatot egy közös edzőtáborozásra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)