Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
A 25 éve működő vállalkozás kis- és nagykereskedelmi tevékenységgel is foglalkozik. A cég fő profilja az eredeti és műbelek, a fűszerkeverékek, valamint a bölléreszközök forgalmazása, a termékeket Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyei üzletekbe terítik. Kovács József, a jelenleg nyolc embert foglalkoztató böllérbolt tulajdonosa húsz évig dolgozott áruterítőként a Gyulai Húskombinátnál, így korábbi munkája révén számos kapcsolatra tett szert.
Az üzletvezető lapunknak elmondta: a Varsándi utcai helyiségbe nyáron költöztek át. Kiemelte: az új bolt a korábbinál nagyobb és frekventáltabb helyen található. Hozzátette: szép, modern, a mai kor és a vásárlók igényeinek is megfelelő környezetet szerettek volna kialakítani.
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Mint megtudtuk, az üzlet hatalmas árukészlettel rendelkezik, a kereskedés termékpalettáján a disznóvágáshoz szükséges eszközök és kiegészítők egyaránt megtalálhatók. Az eredeti és műbelek mellett késeket, bárdokat, apróbb kiegészítőket és fűszereket is tartanak. A boltban a nagyobb gépek is beszerezhetők: darálókat, töltőket, kolbászkeverő gépeket is árulnak különböző választékban és árkategóriában.
A műbeleket a kereskedés üzemrészében készítik elő az Európai Unió tagországaiból érkező alapanyagokból. A méretre vágás után a beleket klipszekkel és akasztóhurokkal látják el, majd becsomagolják.
A tulajdonos hangsúlyozta: az általuk árusított fűszerpaprikát kizárólag magyar termelőktől szerzik be, a termékről minőségi tanúsítvány és bevizsgálási jegyzőkönyv is készül.
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
A boltban késekből is kiváló márkákat tartanak, Giesser, Solingen és Dick acélokból válogathatnak a vevők. Kovács József elmondta: a kiváló minőségű, professzionális használatra is alkalmas termékek a Gyulai Böllérboltban vásárolhatók meg a legkedvezőbb áron a térségben.
Mint ismertette, ezeknél a késeknél egyedülálló a nyél és a penge találkozási pontjának újfajta kialakítása, amelynek köszönhetően a baktériumok nem tudnak megtelepedni az eszközön, és a két rész nem válik el egymástól a nagy igénybevétel miatt. Hozzátette: az egészen kis méretű konyhai késektől kezdve a komoly séfkésekig minden kategóriát megtalálhatnak üzletükben a vásárlók, de az ezekhez tartozó, fenőacélokból és „csattogókból” sincs hiány a kereskedésben. Mint megtudtuk, utóbbival a fenéshez nem értők is biztonsággal meg tudják élezni a pengéket.
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Az üzletben kizárólag rozsdamentes darálók és töltőgépek kaphatók. Kisebb és nagyobb teljesítményűeket egyaránt árulnak, utóbbiból álló és fekvő kivitel is beszerezhető a boltban. Az indulásnál arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő méretű és árú terméket, így a kereskedésben akár kisüzemi használatra is találhatnak gépeket az érdeklődők – részletezte Kovács József.
A tulajdonos aláhúzta: üzletükben valamennyi, disznóvágáshoz szükséges eszközt és kiegészítőt be tudnak szerezni a vevők, legyen az kolbászszurkáló vagy akár vágódeszka, húskampó és henteskötény. Hozzátette: a lakossági vásárlókon kívül kisebb húsüzemek igényeit is ki tudják elégíteni.
Az üzlet hétfőtől péntekig 8–18 óráig, szombaton 8–15 óráig, vasárnap 8-12 óráig tart nyitva. Elérhetőségek: www.bollerboltgyula.hu, info@bollerboltgyula.hu; +36-30/204-5242, +36-30/415-0530.
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő




























































































