Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyerekprogramokkal, erdei sétával és koncertekkel várnak a Muzsikál az erdő szervezői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. szeptember 17. 15:40
Gyerekprogramokkal, erdei sétával és koncertekkel várnak a Muzsikál az erdő szervezői
A Cimbaliband is fellép Városerdőn

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Idén is Gyulára érkezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű program. Az eseményt a regionális Erdők Hete nyitórendezvényeként rendezik meg a szeptember 28-i hétvégén.
 
A program szeptember 28-án pénteken a gyulai erdei iskolában kezdődik Városerdőn, ahol 15 órától helyi termékek bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. Közben kézműves-foglalkozást is tartanak a gyerekeknek, és ugyanebben az időpontban egy kiállítást is megnyitnak a Muzsikál az erdő fotópályázat nyertes képeiből és gyermekrajzokból. 
 
Délután fél 4-kor erdei séta indul az erdei iskolától, a résztvevők az erdő szerepéről és a fenntarthatóságra nevelésről beszélgetnek majd. A sétát Szabó Lajos, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) erdészeti erdei iskola szakosztályának titkára vezeti. 
 
A folytatásban erdei koncert indul, amelyen várhatóan ifjú tehetségek mutatkoznak be, többek között a kalotaszegi legénytársulat és a Cimbaliband.
 
Másnap, szeptember 29-én reggel 8 órakor kerékpártúrával indul a nap, a résztvevők a mályvádi erdőbe tekernek Demján Zoltán vezetésével. Utána, 9 órakor lovasfogatokkal is megtehetik ugyanezt az utat a jelentkezők, majd  erdei séta indul, melynek során az erdő természeti értékeit ismerhetik meg az érdeklődők Puskás Lajos vezetésével.
 
A kirándulás után, délelőtt fél 11-kor erdei koncert kezdődik, délután pedig helyi termékek bemutatója, gyerekprogramok és kemencés finomságok várják az erdőbe látogatókat. Ebéd után ismeretterjesztő előadás lesz, majd 15 órától újra zenés előadás lesz hallható az erei színpadon.
 
A hivatalos megnyitóra is ezen a napon 16 órakor kerül sor, ezután a Talamba ütőegyüttes és a Zoord zenekar koncertje, majd népzenei bemutató, táncház, koccintás és tábortűz zárja a napot.
 
Szabó Lajos, az erdészeti erdei iskola szakosztály titkára lapunknak elmondta: az Erdők Hete 1997-ben indult elsősorban azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hazai erdeinkre. 
 
– Mára az esemény országos, átfogó rendezvénysorozattá vált, amelyet ebben a térségben negyedik alkalommal szervezünk meg. Fontos számunkra, hogy kivigyük” az embereket az erdőbe, egy természetes környezetbe, és célunk emellett a zöld közlekedési formák népszerűsítése is. Ugyanennyire lényeges, hogy a Kárpát-medencei összetartozás gondolata megjelenjen a rendezvényben, mert úgy gondoljuk, hogy a fenntartható, boldog emberi lét alapja az összefogás. Ezeket a csodálatos helyi természeti, kulturális értékeket csak közösen tudjuk átmenteni a jövő számára – emelte ki. 
 
Hozzátette: szeptember 30-án Nagyváradon folytatódik az esemény kerékpártúrával, gyermekprogramokkal sétával és koncertekkel, amelyekre a gyulaiakat is várják a szervezők.
 
Az eseménynek saját honlapja is van, ahol a részletes program is elérhető.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)