Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Feri bácsi szerint a hosszú élet titka a munka és a mértéktartás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. augusztus 17. 13:28
Feri bácsi szerint a hosszú élet titka a munka és a mértéktartás
Póka Ferencet köszöntötték 90. születésnapján
Épp kilencven éve, 1928. augusztus 18-án született a gyulai Póka Ferenc, akit ez alkalomból köszöntött a helyi városvezetés. Dr. Görgényi Ernő polgármester és dr. Csige Gábor jegyző virágot, tortát és ünnepi emléklapot vitt a születésnaposnak.

görgényi ernő adta át a tortát a 90 éves feri bácsinak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Mint megtudtuk: Feri bácsi 1928. augusztus 18-án született Hajdúdorogon. A család népes volt, hatan voltak fiútestvérek, ő volt a harmadik a sorban. Hajdúdorogon végezte el az iskoláit, majd a mezőgazdaságban kezdett dolgozni. 1949-ben behívták katonának Orosházára, később Gyulára, a határőrségre helyezték át. Feri bácsi 35 évig magánfuvaros volt, elismerték a szakmában, kitüntetést is kapott a munkájáért. 
 
Feleségével egy fiuk, 2 unokájuk és egy 10 éves lány dédunokájuk van, akire nagyon büszkék, mert táncol és kitűnő tanuló.
 
Az ünnepelt elmondta: fiatal korában nem sok ideje volt a szórakozásra, dolgoznia kellett. Mostanában kertészkedéssel tölti mindennapjait. Természetesen azt is megkérdeztük tőle, mi a hosszú élet titka, amire így felelt: a munka és a mértéktartás a legfontosabb. Harminc éve vagyok nyugdíjas, de még egyszer sem mentem át a közeli kocsmába – árulta el Póka Ferenc, aki hozzátette: egy üveg sör még belefér, a lényeg, hogy ne essünk túlzásokba.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)