Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rés a pajzson és íjászpárbaj a Kapus-hídon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. augusztus 16. 16:12
Rés a pajzson és íjászpárbaj a Kapus-hídon
Különleges programokkal várnak mindenkit az Íjászat Napján

A HDH-IAA Történelmi Íjász-világbajnokság keretében rendezik meg augusztus 18-án Gyulán az Íjászat Napja elnevezésű programsorozatot. Az eseményen ingyenes íjászattal, gyermekbajnoksággal és két izgalmas csatával várják az érdeklődőket.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Magyar Íjász Szövetség által életre hívott rendezvényen ingyenes és szórakoztató programokkal várják a látogatókat a különböző helyszíneken.

A várkertben az íjászok segítségével bárki elsajátíthatja a sportág alapjait, a Thermál Camping pályáján pedig gyermekbajnokság és tizenkét próbás vegyes pálya nyújt majd versengési lehetőséget.

Az Íjászat Napján két izgalmas megmérettetést is rendeznek. A Kapus-hídon egy nem mindennapi íjászpárbajnak lehetnek szemtanúi az érdeklődők 9 órától, míg a vár tövében a Rés a pajzson elnevezésű versenyen izgulhatnak a nézők 15 órától.

Utóbbin háromfős csapatok mérik össze a tudásukat, a nevezőknek a pajzsok közötti réseken kell átlőniük nyilaikat. A párharcok során mindig két csapat küzd egymás ellen, a harmincöt méterre leállított célokra három fordulóban lehet lövöldözni. A legkevesebb pontot elérő gárda kiesik a versenyből.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)