Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hétvégén rendezik meg a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2018. augusztus 15. 13:00
A hétvégén rendezik meg a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját Gyulán
Programajánló

KÉPÜNK A TAVALYI MINDEN MAGYAROK NEMZETKÖZI NÉPTÁNCFESZTIVÁLJÁN KÉSZÜLT

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várkert

Augusztus 20-án, hétfőn 11 órától családi napot tartanak a várkertben. A rendezvényen fellép Pepe Manó, a Nevess! Ints! bábcsoport, a Téglás zenekar, a Harruckern táncegyüttes, a Gyulai Népdalkör, Kepenyes Pál és a Rozsdamaró zenekar. Este fél kilenctől a Magyar Állami Népi Együttes ad műsort. Augusztus 22-én, szerdán 18 órától Tengeri Attila zenés interaktív gyermekműsora szórakoztatja a kicsiket, 21 órától pedig az Olasz Meló ad koncertet. Augusztus 23-án, csütörtökön 21.30-tól a Synema és a Super Stupid lép színpadra. Augusztus 24-én, pénteken 21 órától a Dirty Slippers zenekar ad koncertet. Augusztus 25-én, szombaton 21 órától DJ Ravasz nyárzáró partija várja a kikapcsolódni vágyókat.

Gyulai vár

A Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiváljának első estéjén, augusztus 16-án 20 órától ismét megrendezik a Minden Magyarok Borai elnevezésű borestet. A rendezvényen a Vajdaság, azon belül a Szerémség boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők két meghívott borász, Maurer Oszkár és Sagmeister Ernő segítségével. Az est házigazdája Ambrus Lajos József Attila-díjas író lesz. Asztalt foglalni előzetesen a var@gyulakult.hu címen, a 06-66/650-218-as telefonszámon vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában lehet. Jegyek a rendezvény estéjén a helyszínen válthatók. A belépő 5000 Ft.

Harruckern tér

Augusztus 22-én, szerdán 19 órától a Harruckern Táncegyüttes lép fel. Augusztus 29-én, szerdán 19 órától a Fitdance Center Tánciskola ad műsort.

Almásy-kastély Látogatóközpont parkja

Augusztus 24–25-én rendezik meg a Kastély Zenei Napokat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában. Pénteken 18 órától a Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, majd este fél kilenctől Aggházy Károly és Giovanni Sgambati műveiből hallhatnak egy összeállítást az érdeklődők Molnár Tímea (szoprán), Papp Viktor (tenor) és Nagy Márta (zongoraművész) előadásában. Augusztus 25-én, szombaton a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara lép fel a kastélyparkban. A Power Beat Ütőegyüttes koncertje este fél kilenckor kezdődik.

Almásy-kastély kávézója

Augusztus 17-én 16 órakor Halmos Béla építész, Széchenyi-díjas népzenekutató ifjúkori grafikáiból nyílik kiállítás az Almásy-kastély kávézójában. A szeptember 16-ig megtekinthető tárlatot Görgényi Ernő nyitja meg. Az eseményen Mányi István, a Halmos Béla Baráti Kör vezetője és Merksz Istvánné Juhász Emőke, a Gyula Városért Baráti Kör budapesti elnöke emlékezik meg az alkotóról. A rendezvényen János Hajnalka népdalénekes és a Fesztiválzenekar működik közre.

Gyulai vár körül

Augusztus 16. és augusztus 19. között rendezik meg a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját. A rendezvény részletes programja a Gyulai Hírlap 10. oldalán, valamint itt olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)