Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyaralj gondtalanul!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. augusztus 12. 13:00
Nyaralj gondtalanul!
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója

A nyár utolsó heteiben sokan kelnek útra, utaznak el otthonról. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai a nyaralni utazóknak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy közösségi oldalakon ne osszák meg mindenkivel, mettől meddig nem lesznek otthon!

Tanácsos egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst megkérni arra, hogy amíg távol vannak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e. Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Kertes házaknál, ha a szomszéd időnként az üres ház bejáróján parkol, azt a látszatot keltheti, hogy van mozgás a háznál.

Mikor elutaznak, gondosan zárják be a lakást, házat! Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent! A csengőt jó, ha kikapcsolják. Így annak, aki becsenget nem lesz egyértelmű, hogy azért nem nyitnak ajtót, mert nincsenek otthon, vagy otthon vannak, csak nem hallják a csengőt. Ha van a házon, lakásban biztonsági rendszer, riasztó, akkor mindenképpen élesítsék!

Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, melléképületben elrejtve, felakasztva!

Bűncselekmény esetén a helyszínt lehetőleg ne változtassák meg és értesítsék a 112-es segélyhívón a rendőrséget!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)